Velike reči!

SRBIJU JE NEMOGUĆE NE VOLETI - OVAKO JE GOVORIO "HIRURG": Srđan ga sreo u Melburnu, zbog njega SVI napadaju Novaka!

Autor Dušan Ninković

Najbolji svetski teniser nalazi se na udaru zbog druženja Srđana Đokovića i ruskih navijača u Melburnu.

Izvor: Youtube/dokumentarac1/eurosport

Gotovo čitav teniski svet priča o Novaku Đokoviću, iako najbolji srpski sportista nije učestvovao u incidentu koji se dogodio na Australijan openu. Njegov otac Srđan fotografisao se sa grupom ruskih navijača i uz fotografiju Vladimira Putina, a jedan od ljudi koji su mu pravili društvo tom prilikom bio je Aleksandar Zaldastanov "Hirurg", vođa bajkerskog kluba "Noćni vukovi".

Rus za kojeg se veruje da je dobar prijatelj Vladimira Putina razlog je da se na udaru javnosti - ali ne svih - nađe i srpski teniser koji nikako nije mogao da utiče na ova dešavanja. Zaldastanov je proveo vreme u društvu Srđana Đokovića, a to nije ništa neobično kada se ima u vidu da on mnogo voli Srbiju! U jednom dokumentarcu je "Hirurg" govorio upravo o tome, ljubavi prema zemlji u kojoj je osetio poštovanje za svakog Rusa! 

"A nju je nemoguće ne voleti. Kao prvo, ja osećam ljude. Naravno, kad dolazim tamo kod svoje braće okružen sam brigom i pažnjom, ali ja vidim i druge ljude. Gde god sam došao, svi su bili otvoreni prema meni, svi su mi nešto lepo pričali, svi su me sa interesom pitali i nisu pričali konkretno o sebi već o svojoj zemlji u celini. I prema meni su se ponašali ne kao prema konkretnom čoveku već kao prema celoj Rusiji. Nigde na drugom mestu nisam doživeo ništa slično", ispričao je "Hirurg" kojeg je Vladimir Putin odlikovao "Medaljom za povratak Krima" zbog angažovanja u Ukrajini.

Hirurg o Srbiji
Izvor: Youtube/dokumentarac1

Zaldastanov je iz Kirovgrada u centralnoj Ukrajini, a rođen je u mešovitom braku oca Ukrajinca i majke Ruskinje. Isticao je da iako su njegovi bili "ubeđeni komunisti" kod kuće su pričali ruski i bili su vernici ruske pravoslavne crkve. Od mladosti se interesovao za politiku, a nakon završenih studija medicine postao je specijalista za plastičnu hirurgiju lica. Zbog osnivanja "Noćnih vukova", napustio je posao. Odmah je uspostavio veze sa političarima, ali je od samog početka isticao da njegov moto klub nije nastao po uzoru na američke poput "Anđela pakla" i da se bavi humanitarnim radom i promocijom tradicionalnih vrednosti.

U januaru 2015. godine se uključio u dešavanja u Ukrajini kada je sa novinarom Nikolajom Starikovom i nekoliko političara osnovao "Anti Majdan" pokret, koji se protivio obojenoj revoluciji u Ukrajini. Na poternici je u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi pod optužbom za zločine u Ukrajini, tj. za učestvovanje u "nelegalnoj aneksiji Krima", kako se navodi u optužnici, a u julu 2022. godine je zajedno sa svojom organizacijom dospeo i na crnu listu Evropske Unije. Više puta je posećivao Srbiju i Republiku Srpsku i isticao je da jako voli da dolazi u ove krajeve i da poštuje prijateljstvo Srba i Rusa.