IDEMO!

NOVAK IMA DUPLI MOTIV U FINALU AUSTRALIJAN OPENA! Sa Cicipasom za TITULU, ali i za ovo - kalkulacije su jasne!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković će protiv Stefanosa Cicipasa juriti pehar i prvo mesto!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ide po 10. titulu na Australijan openu! Boriće se sa Stefanosom Cicipasom za pehar u Melburnu. U polufinalu je ubedljivo savladao Amerikanca Tomija Pola (7:5, 6:1, 6:2). Bio je Novak nervozan, svađao se i sa sudijom, napravio je 39 neiznuđenih grešaka, a u finalu će se boriti i za prvo mesto!

Imaće Srbin i Grk dupli motiv u meču koji se igra u nedelju. Pored pehara, pobednik će preuzeti i prvo mesto na ATP rang listi. Karlos Alkaraz će sa velikom pažnjom gledati taj meč, pošto je jasno da će izgubiti tron, samo je pitanje ko će ga prestići. Ono što je jasno jeste da će Kasper Rud pasti na listi, kao i da će Rafa Nadal biti na šestoj poziciji, jer je kao aktuelni šampion ispao u drugom kolu.

Protiv grčkog igrača Novak je odigrao do sada 12 mečeva i čak 10 puta je izlazio kao pobednik. Jedine pobede Stefanos je ostvario 2018. i 2019. godine. Jedan od njihovih duela koji se pamti je sa finala Rolan Garosa 2021. godine kada je Novak od 0:2 u setovima napravio preokret i došao do titule (3:2). Izjava srpskog igrača od pre nekoliko dana, kada je zaboravio na taj duel podigla je veliku pažnju. Doduše, sada je u izjavi na terenu, posle pobede u polufinalu, stigao da se ispravi i da kaže da se seća tog duela i "da se nada da će ishod biti isti kao u Parizu."