BRAVO!

POKUŠALI DA IZVUKU "PRLJAVŠTINU" O NOVAKU! Amerikanac ostao u čudu - Svi ga poštuju! A kad me je pogledao...

Autor Milutin Vujičić

Američki teniser Tomi Pol dobio je provokativno pitanje o tome "šta svlačionica priča o Đokoviću", na šta je maksimalno kulturno odgovorio.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Tomi Pol je pokušao da "izazove" Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena, ali jednostavno nije imao dovoljno kvaliteta da spreči Srbina da ode u novo finale svog najuspešnijeg grend slem turnira. Đoković je slavio u tri seta (7:5, 6:1, 6:2) i čini se da je još jednom bio dodatno motivisan pošto nije zaboravio kako ga je Amerikanac "iskulirao" tokom oproštaja Rodžera Federera, zbog čega su novinari želeli da izvuku "neku prljavštinu" o srpskom asu.

Na konferenciji za medije Tomi Pol je dobio neobično pitanje o tome "šta se u svlačionici priča o Đokoviću", što u prvi mah Amerikanac nije ni razumeo, a kada je ponovljeno - odlučio je da potpuno spusti loptu.

"Mislim da mnogo igrača ima poštovanje za Novaka. On je neverovatan igrač, posebno u Australiji, niko u svlačionici ne želi da ga vidi na svojoj strani žreba. Nećeš u polufinalu grend slema dobiti lošeg igrača... Znao sam da će igrati dobro, ali naterao me je da igram loše. Pokušao sam slajsom, drop-šotovima, bekhendom, ali ništa mi nije dozvolio da radim jer tako dobro igra", rekao je bez uvijanja Tomi Pol.

Dugo neko poput Pola nije na sjajan i realan način analizirao Đokovićevu igru, koga je posebno iznenadilo što je drugi servis srpskog tenisera toliko dobar, kao i da mu je to oružje na važne poene.

"Odlično je vraćao loptu, nije mi dozvolio da bilo šta od mog plana ostvarim. Bilo je dobro izaći na teren, ali je bez veze što sam ovako izgubio. Dobro je što sam stigao do polufinala i mesta gde hoću da budem, kao i da znam koliko dobar moram da budem da bi ih pobedio. Nije mi dozvolio bilo šta od svog plana da ostvarim", ponavljao je Tomi Pol koji je u prvom setu posle 5:1 i "intervencije" glavnog sudije Damijena Dumosoe.

"I onda me je Novak pogledao kada sam produžio par poena, video sam da je bio iritiran nečim, publika je bila glasnija i počeo sam da se zabavljam, izjednačio sam na 5:5... Ali ne sećam se šta se onda desilo. Mislim da sam izgubio sedam gemova zaredom. Trebalo je nešto da uradim, ali jednostavno je igrao predobar tenis", zaključio je Tomi Pol.