Bravo!

ZABRANILI JOJ DA BRANI BOJE SVOJE ZEMLJE - ONA OSVOJILA AUSTRALIJAN OPEN: Istorija u Melburnu, pa suze pred svima! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Arina Sabalenka je osvajačica Australijan opena za 2023. godinu!

Izvor: Profimedia

Imamo šampionku Australijan opena! Arina Sabalenka je osvojila prvi grend slem u sezoni pobedom nad Jelenom Ribakinom 4:6, 6:3, 6:4. Ova 24-godišnja Beloruskinja bila je pod velikim pritiskom, nije smela zbog zabrana na Australijan openu da ističe obeležja svoje zemlje, ali je ipak došla do velike pobede 

Ribakina je uzela prvi set, a onda je u drugom jedan brejk Sabalenki bio dovoljan da osvoji drugi set. U trećem i odlučujućem setu je takođe sačuvala svoj servis, jednom brejknula rivalku iz četvrtog puta je uspela da iskoristi meč loptu. 

Kada je osvojila poslednji poen i kada je uspela da uzme svoju prvu grend slem titulu u karijeri Sabalenka je pala na teren i nije mogla da izdrži, krenule su suze! Pogledajte taj momenat: 

Sabalenka je u karijeri osvajala Australijan open i US Open ali u dublu, gde je jedno vreme bila i prva na svetu. Sada je posle ove pobede na drugom mestu na VTA listi sa 6.100 poena, ali je daleko od prvoplasirane Poljakinje Ige Švjontek koja i pored jako lošeg nastupa u Melburnu ima 10.485 poena i ubedljivo drži tron.