Braća

NOVAK UZEO PEHAR I PORUČIO - DA VAM KAŽEM NEŠTO O SRBIJI! Pogledao Cicipasa i održao lekciju: Ne dajte da vam UZMU SNOVE

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je prvo nahvalio svog rivala u finalu, onda pogledao ka njemu, pa progovorio o Grčkoj, Srbiji, tenisu i snovima!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan opena 6:3, 7:6, 7:6 i stigao je do svoje 22. grend slem titule, a onda je usledio dirljiv govor grčkog tenisera. Izabranim rečima govorio je Cicipas o svom rivalu koji ga je pobedio i u njegovom drugom grend slem finalu. 

Novak nije propustio da takođe pohvali Cicipasa, da istakne koliko poštuje njegov rad, trud i talenat, ali onda se dotakao i Srbije i Grčke! Uzeo je nekoliko minuta da objasni koliko je bilo teško stići do jednog finala grend slema kada se dolazi iz male države bez velike teniske tradicije. Ipak, ako su oni uspeli - može svako!

"Voleo bih da prokomentarišem nešto o Grčkoj i Srbiji. Mi smo dve male zemlje bez teniske tradicije, nismo imali igrače na koje možemo da se ugledamo, tako da mislim da je poruka za bilo kog tenisera ili teniserku na svetu jeste 'Sanjajte veliko, sve je moguće. Ne dajte da vam oduzmu snove'. Nebitno je odakle dolazite, što imate lošije detinjstvo to je veći izazov da postanete snažniji i Stefanos i ja smo primer za to. Možete da uspete!", poručio je Novak. 

A reči Stefanosa Cicipasa nakon izgubljenog finala samo potvrđuju kakva je veličina, ljudska i teniska najbolji teniser ikada, Srbin Novak Đoković!  

"Novače, ne znam šta da ti kažem, sve govori samo za sebe šta si uradio. Sve je u brojkama, čestitam ti. Ne samo za sebe, nego da imaš podršku poroidice, slični smo, ovo je neverovatno putovanje i dividm ti se. Činiš me boljim. Imao sam priliku da igram mečeve velikog intenziteta, izvlači mnogo iz mene. Novak je jedan od najvećih u našem sportu. Ma da, Novak je najveći ikada koji je držao reket", istakao je Cicipas.