Dirljivo!

NOVAK JE BIO DEMONIZOVAN, POGLEDAJTE OVAJ SNIMAK! Engleska LEGENDA se oglasila - Evo kakav je Đoković čovek! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista izazvao je reakciju i od proslavljenog golgetera kojeg znaju ljubitelji Premijer lige.

Izvor: Twitter/mattletiss7/printscreen

Novak Đoković je osvojio Australiju, ponovo postao najbolji na svetu i na pravi način se "osvetio" za prethodnu godinu. Srbin je bio demonizovan od strani australijskih vlasti, uskraćeno mu je da igra tenis na omiljenom turniru, a zatim je i deportovan baš kad je prošlogodišnji Australijan open počeo. Sve to oprostio domaćinu, ali ima onih koji se sećaju. Jedan od njih je Met Le Tisije, nekadašnji engleski fudbaler.

Bivši napadač veoma je aktivan u sportskom životu jer se često pojavljuje pred kamerama kao fudbalski analitičar, ali ovog puta govorio je samo o tenisu! Pričao je o Novaku, odnosno tome koliko je srpskom teniseru značilo što nakon godinu dana pauze može da osvoji jedan od najvećih turnira na svetu!

"Pogledajte koliko mu ovo znači, nakon što je bio demonizovan. Čovek od integriteta", napisao je legendarni napadač Sautemptona Met Le Tisije, uz snimak na kojem se vidi kako Novak Đoković plače u zagrljaju voljenih - brata Marka i majke Dijane.

Pobeda nad Stefanosom Cicipasom samo je dodatno potvrdila status Novaka Đokovića među teniskim besmrtnicima. On je po većini kriterijuma najbolji teniser svih vremena, a i u izboru za najboljeg sportistu ikada moglo bi da se raspravlja samo o tome koje mesto pri vrhu liste drži srpski teniser.

Sa druge strane, Met Le Tisije je jedna kultna figura engleskog fudbala. U seniorskoj karijeri nastupao je za Sautempton punih 16 godina i svojevremeno je važio za jednog od najboljih napadača u Engleskoj. Iako nije igrao za neki od najvećih klubova u zemlji snažni golgeter je uspeo da upiše osam nastupa u seniorskoj selekciji Engleske, dok je u Premijer ligi postigao čak 209 golova!