HIT!

NE VRAĆAM SE U BEOGRAD! Đoković uzeo pehar, prošetao Melburnom i otkrio PLAN: S jednom nogom na skije...

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je otkrio kakvi su mu planovi po osvajanju Australijan opena.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je jutro posle osvajanja Australijan opena, rekordni deseti put, proveo naravno radno. U skladu sa tradicijom u Melburnu, Đoković je dobio instrukcije organizatora gde treba da se pojavi i prošeta sa peharom, tako da ga je čekalo stotine navijača, ali naravno i novinara koji su hteli da čuju poslednje utiske novog-starog najboljeg tenisera sveta. Ali i svih vremena...

"Nisam proslavio onako kako sam želeo. Imao sam obaveze prema medijima i išao sam na doping kontrolu. U tri ujutru sam se vratio u smeštaj. Bila je to duga noć, ali i dalje mi je sve neverovatno. Ovo je uspeh cele moje porodice i mog tima. Bilo je stvarno izazovno i nismo uspeli da proslavimo onako kako sam ja to hteo, ali kada se budem vratio u Evropu, proslavićemo. Nadam se...", rekao je Novak Đoković okupljenim novinarima, pritom dodavši da nema u planu da se odmah vrati u Srbiju - nego tek kroz sedam ili osam dana.

Novak je istakao i da "neće biti dočeka", uz poruku da misli da je toga već bilo dosta, ali da nikada ne zna šta su zamislili njegovi roditelji jer su nepredvidivi i uvek ga iznenade. Od planova koje ima za dalje, jeste prvenstveno da snimi nogu i proveri u kakvom je stanju i da li će igrati Dubai krajem februara, a ako bude sve u redu - ima jednu želju

"Voleo bih da uskoro stanem na skije, ali ne znam kako bi ova noga odreagovala da sada odem na stazu. Verovatno bih se vratio sa jednom nogom, ali potrudiću se da uskoro, ove zime, mogao da stanem na stazu i skije", poručio je Novak i dodao da se vraća i 2024. godine, uz nada se sličnu podršku.

"Želeo bih da iskoristim priliku da se zahvalim našim ljudima koji su došli juče u ogromnom broju, a bili su van stadiona. Bilo je dosta ljudi na stadionu, ali i van njega. Tek sam kasnije shvatio kada sam video snimke, koliko ih je bilo i želeo bih da se izvinim jer nisam uspeo da im posvetim pažnju, dam potpis, slikam se. Znam da je bilo puno dece koja su došla, očekujući da će dobiti potpis, i žao mi je što nisam sve postigao i zato se izvinjavam. Definitivno, posle onih scena od juče, zaključio sam da nikada nisam imao veću podršku. Na njihovim krilima podrške sam uspeo da osvojim ovaj trofej", rekao je Đoković.