Bravo!

SRPSKI TENISER POBEDIO POSLE SEDAM MESECI! Izbacio favorita, pa igrao čelendžere - sad se vraća na pravi put!

Autor Dušan Ninković

Neverovatno loš niz rezultata prekinuo je Dušan Lajović.

Izvor: MN Press

Veoma loš niz rezultata na najvećčim svetskim turnirima prekinuo je srpski teniser Dušan Lajović (32)! Jedan od naših najboljih igrača uspeo je da zabeleži pobedu na početku turnira u Kordobi, a zanimljivo je da je pobeda nad Peruancem Huanom Pablom Variljasom (7:6, 6:3) njegova prva na ATP turu još od jula prethodne godine.

Mesecima Duci nije znao za uspehe, još od kako je na turniru u Kicbilu savladao favorizovanog Aslana Karaceva. Usledio je šokantan poraz od Filipa Mišolića koji je tada bio 205. teniser planete, a zatim i serija loših mečeva... U Sinsinatiju nije ni stigao do glavnog žreba, u Vinston-Salemu i na US openu ispadao je u prvom kolu, kao što je kasnije bio slučaj i u Sofiji. Lajović je neuspešno igrao kvalifikacije za Beč, a u poslednjim mesecima prethodne sezone prebacio se na čelendžere kako bi se pre ženidbe koja je najavljena vratio u formu.

Na njima je bio mnogo bolji, u Đenovi je igrao polufinale, u Parmi četvrtfinale, a turnir u španskom gradu Maspalomas osvojio je početkom decembra. Jedini veliki kiks na čelendžerima dogodio mu se u Valensiji, gde ga je u dva seta porazio srpski teniser Miljan Zekić. Ipak, sezonu je završio titulom u Maspalomasu, pa su mnogi pomislili da bi u 2023. godini mogao da bude bolji.

To se nije desilo. U Adelejdu je poražen u prvom kolu kvalifikacija, dok je na Australijan openu pokazao zube Denisu Šapovalovu, ali je izgubio posle četiri seta velike borbe. Bio je to samo jedan od poraza koji su teško pali srpskom teniseru, trenutno 89. igraču sveta. To je veoma daleko od nivoa na kojem je nekad bio, pošto je teniser iz Stare Pazove pre nešto manje od četiri godine zauzimao 23. poziciju na svetu.

Nadamo se da bi takve rezultate mogao ponovo da postigne, a neka pobeda u Kordobi bude samo prva u nizu za Lajovića. On će u drugom kolu igrati protiv španskog tenisera Alberta Ramos-Vinjolasa, inače trećeg nosioca na ovom turniru. Do sada su četiri puta odmerili snage i svaki ima po dve pobede na kontu.