Tenis

BUM! U AMERICI ČEKAJU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ima 3 načina da ipak ode na Indijan Vels, očekuje dobre vesti iz Kongresa!

Autor Mladen Šolak

Objavljena je preliminarna lista učesnika Indijan Velsa - i to u nedelji u kojoj se očekuje važno glasanje u Kongresu!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković uvršten je na preliminarni spisak učesnika Indijan Velsa, odlukom organizatora. Nakon što prethodne dve godine nije nastupao jer je stranac koji se nije vakcinisao, a s obzirom na to da će taj uslov biti na snazi do 10. aprila, Nole prema trenutnom stanju stvari neće moći da nastupa ni na ovogodišnjem turniru u Kaliforniji, koji je na programu od 6. do 9. marta. Ipak, američki mediji objašnjavaju mogućnosti uz koje će Srbin ipak moći u Ameriku i pre sredine aprila.

"S obzirom na to da je vakcinacija i dalje uslov, to bi Đokovića moglo da spreči da igra osim ako se vakciniše, ako taj uslov bude ukinut ili ako dobije izuzeće", objašnjeno je. S tim u vezi, važna informacija je i to da će u Predstavničkom domu Kongresa ove sedmice biti izglasano da obavezna vakcinacija više ne bude uslov za ulazak u zemlju.

S obzirom na to da je i Rafael Nadal na spisku učesnika, mnogo izvesnije deluje to da će Španac otići u Ameriku i da će pokušati da trijumfuje u finalu, u kojem je prošle godine izgubio u duelu protiv domaćeg tenisera Tejlora Frica. Bio je to prvi Rafin poraz u kalendarskoj 2022. posle impresivne serije od čak 21 uzastopne pobede.

Za razliku od Novaka Đokovića, koji je krenuo u 2023. na svoj prepoznatljiv način - osvajanjem Australijan opena, Španac tekuću godinu nije uspeo da startuje na isti način kao prošlu. On je u Melburnu bio prvi nosilac, ali je šokantno ispao u drugom kolu, porazom u duelu protiv Amerikanca Mekenzija Mekdolanda u tri seta. Zbog tako razočaravajućeg nastupa Nadal će sigurno planirati put u SAD po bolje rezultate i formu i šteta je što sa sigurnošću ne možemo da najavimo da će Đoković nastupiti na jednom od svojih omiljenih turnira. On je rekorder Indijan Velsa sa 20 uzastopnih pobeda, koje je ostvario od 2014. do 2017, ali u Kaliforniji nije nastupao od 2019.