TAKO I TREBA

TENISER DOŽIVOTNO IZBAČEN IZ OVOG SPORTA! Namestio 135 mečeva, a nikada više neće moći uživo da gleda tenis

Autor Milutin Vujičić

Nameštanje mečeva je uzelo maha u tenisu i sve je više suspendovanih ili doživotno izbačenih.

Izvor: MN Press

Marokansi teniser Junes Račidi (36) proteran je zauvek iz tenisa pošto je utvrđeno da je namestio čak 135 mečeva, objavila je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA). Ovo je još samo jedna potvrda da je tenis sport u kome je nameštanje ishoda najviše uzelo maha, pošto se gotovo svake godine pojavi i po nekoliko tenisera i teniserki koji su "uhvaćeni na delu", posebno jer se ne zaustave na jednom prekršaju.

Tako je Račidi umešan u rekordnih 135 nameštaljki, a ne samo da mu je zabranjeno da se bavi tenisom - nego ne sme ni da prisustvuje bilo kom teniskom događaju (nije precizirano da li se baš odnosi i na amaterske mečeve).

Na sve ovo, Račidi je dobio i kaznu od oko 34 hiljade evra, ali sigurno će mu zabrana igranja tenisa teže pasti. "O slučaju je presudila nezavisna službenica za saslušanje protiv korupcije  Žani Subelijer koja je sve optužbe smatrala dokazanima", navodi se u saoštenju koje je šokiralo teniski svet.

Inače, Račidi je tokom karijere najviše stigao do 753. mesta na ATP listi u singlu, odnosno 473. u dublu, a sedam puta je igrao za svoju reprezentaciju u Dejvis kupu.