HM...

NOVAK MI JE OTEO PRVO MESTO! Sad i Alkaraz "proziva" Đokovića, a onda je stigao BRUTALAN odgovor!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković i Karlos Alkaraz se takmiče za prvo mesto na ATP listi, a Španac misli da mu je to "ukradeno".

Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Novak Đoković se osvajanjem Australijan opena vratio na prvo mesto na ATP listi i već za dve nedelje može da obori rekord legendarne Štefi Graf. U teoriji, Karlos Alkaraz bi mogao da se izjednači po broju bodova sa Đokovićem, ali čak ni tada ga ne bi preskočio na prvom mestu jer srpski teniser ima "veće turnire" u svojoj trenutnoj kolekciji, međutim to ne sprečava mladog Španca da preti.

U intervjuu za argentinske medije, gde igra turnir serije 250 u Buenos Ajresu, Karlos Alkaraz je praktično rekao da mu je Novak Đoković "oteo" prvo mesto na ATP listi, zaboravivši da je došao do prvog grend slema i bio prvi samo jer Nole nije mogao da igra na US Openu.

"Bilo mi je baš teško jer sam propustio Australijan open. Bilo mi je teško da gledam TV i kako mi Đoković uzima prvo mesto na ATP listi. Bilo je jasno da će mi to biti oduzeto pre ili kasnije, teško je održati se na tom mestu... Sada mi je cilj da to povratim", rekao je Alkaraz koji je povredu doživeo uoči završnog mastersa u Torinu prošle godine, a samim tim nije mogao da učestvuje ni na Australijan openu.

Zbog ovih reči Karlosa Alkaraza javili su se brojni navijači Novaka Đokovića i stali u njegovu odbranu, a jedan od najzanimljivijih dao je Rajan na Tviteru: "Đoković je morao da sedi i gleda TV dok su se svi ostali takmičili za 10 hiljada bodova više od njega. Cenim ovaj stav da mora da se vrati na prvo mesto, ali moraš da shvatiš da si bio prvi samo zbog izuzetnih okolnosti". To dobro zna i Novak, zato je bio toliko motivisan po dolasku u Australiju gde je za tri nedelje osvojio dva turnira, uprkos povredi.

I zaista je tako, ne da je Đoković prošle godine bio bez bodova sa Australijan opena i US Opena, nego mu nisu "pisali" ni osvajanje Vimbldona. Takođe, nije igrao nijedan turnir u SAD i Kanadi.