Idemo, majstore!

NOVAK ČEKAO OD AUSTRALIJE - SAD ZNA PROTIV KOGA IGRA ZA TROFEJ: Dok ne bude vesti iz Amerike, napada TREĆU titulu!

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista saznao žreb za ATP turnir u Dubaiju, gde je prvi favorit.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Najbolji tensier sveta Novak Đoković još nije siguran da li će moći da putuje u SAD i tamo igra na dva prolećna Mastersa, ali zna da će tokom narednih dana vreme provoditi u Dubaiju, gde ga čeka turnir iz serije 500. Dok bude padao rekord Štefi Graf i Novak bude upisivao 378. nedelju na vrhu liste, rivali će želeti da ga zaustave na putu ka trećem trofeju u sezoni.

Osvajač Adelejda, pa zatim Australijan opena koji mu je doneo izjednačenje sa Nadalom po broju grend slemova, sada je saznao protiv koga će sve morati da igra kako bi UAE napustio sa peharom u rukama. Čini se da put do titule neće biti lak, iako ovo nije jedan od najjačih turnira u kalendaru.

Đoković će u prvom kolu imati posla sa kvalifikantom ili "srećnim gubitnikom", a taj rival još nije poznat. U drugom ga čeka bolji iz okršaja koji će igrati Konstant Lestijen i Talon Grikspur, a eventualni rival u četvrtfinalu je Endi Marej. Nema sumnje da bi to bio spektakularan duel dvojice starih rivala, a sigurno bi razloga za uživanje imala i publika u Dubaiju.

Veoma težak rival za polufinale je Danil Medvedev sa kojim je Đoković već igrao ove sezone - i pobedio u Australiji. Ima i dobrih vesti pošto su na drugoj strani žreba ostali Andrej Rubljov i Feliks Ože-Aljasim, koji imaju najveće šanse da se domognu finala i tamo pokušaju da oduzmu Đokoviću trofej koji je već osvajao pet puta.