SADA ZNAMO!

10 GODINA TO NOSIM, NIKO NIJE PRIMETIO! Novak Đoković ima dva posebna SIMBOLA na patikama, evo šta znače

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković na patikama ima posebne simbole čije značenje mnogi ne znaju. Evo šta predstavljaju, konačno je otkrio.

Izvor: YouTube/Tennis Warehouse/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković već godinama koristi patike japanskog brenda "Asics" i ne planira da menja za "Najki" sa kojim je u tihom ratu. Đoković od ovog renomiranog proizvođača sportske opreme dobija specijalno dizajniranu obuću koja može da izdrži sve njegove napore na terenu, posebno sva ona "klizanja" koja viđamo na betonu, a istovremeno su mu dozvolili da i sam ostavi "lični pečat" na patikama.

Navikli smo da je tu dobro poznati logo Novaka Đokovića, povremeno se na "jezičku" pronađe i njegov lik, međutim tu je i jedan simbol koji je mnogima promakao. Štaviše, Nole je u intervjuu za "Sport Klub" i sam ocenio da iko sem njega i njegovog tima i zna šta predstavlja.

"Na prednjem delu patika imam belu golubicu i tu je i jedan simbol. Već desetak godina to nosim na patikama, ali niko to nije primetio. Ovaj simbol koji liči na ključ je simbol reiki isceliteljskog metoda koji i ja koristim i to označava energiju kosmičkog univerzuma koja se tu skuplja. Boga uvek nosim u srcu, ali na ovaj način osećam još veću povezanost kroz te simbole...", otkrio je Novak Đoković i osvrnuo se na "golubicu".

"Golubicu nosim zbog povezanosti sa Nikolom Teslom, njegova ljubav prema golubovima se dobro zna, ali i zato što je simbol mira i sklada".

Izvor: P. Dovgan/UK Sports/SIPA

Podsetimo, Novak Đoković je godinama oko vrata nosio i krst sa Hilandara oko vrata, da bi tokom 2016. godine sve iznenadio novim simbolom - srcem od ametista. To je vrlo kratko potrajalo, pa se Đoković brzo vratio simbolu pravoslavlja, s tim da ga nije imao kod sebe za vreme Australijan opena. 

Videćemo da li će se to promeniti tokom mastersa u Dubaiju na kome igra iduće nedelje, a gde neće imati nimalo lak zadatak da dođe do titule i ostanka na prvom mestu ATP liste.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt