SREĆNO!

ĐOKOVIĆA NEMA, A SRBI IMAJU TEŽAK ŽREB NA PRVOM MASTERSU SEZONE! Njih trojica dobili su rivale - dokle mogu da doguraju?

Autor Nemanja Stanojčić

Za turnir u Indijan Velsu protivnike su saznali Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Izvor: MN Press

Prvi Masters u sezoni igra se bez prvog tenisera sveta. Novak Đoković nije dobio dozvolu za ulazak u Ameriku, pa će tako propustiti turnire u Indijan Velsu i Majamiju. Za razliku od njega, trojica srpskih predstavnika dobila su protivnike za takmičenje u "kalifornijskoj pustinji". U pitanju su Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Laslo Đere. Dušan Lajović je predao meč u kvalifikacijama Tenisu Sandgrenu.

Niko od trojice srpskih igrača nije imao previše sreće na žrebu. Kecmanović je kao 26. nosilac slobodan u prvom kolu, a u drugom igra protiv Stena Vavrinke (Švajcarska) ili kvalifikanta. Filip Krajinović će igrati sa Makenzijem Mekdonaldom (Amerika). Igračem koji je savladao Rafu Nadala na Australijan openu. Ako ga pobedi, čeka ga sedmi favorit Holger Rune (Danska). Ukoliko Miomir i Filip dođu do treće runde, gledaćemo srpski dvoboj. Laslo Đere igraće protiv Oskara Otea (Nemačka) i ako preskoči prvu prepreku čeka ga Karen Hačanov (Rusija).

Kada su nosioci u pitanju, prvi favorit je Karlos Alkaraz (Španija), koji je došao na turnir posle problema sa povredom, a drugi je Stefanos Cicipas (Grčka). Tu su još i Danil Medvedev (Rusija), Kasper Rud (Norveška), Tejlor Fric (Amerika), Feliks Ože-Alijasim (Kanada)... Što se ženskog dela žreba tiče, Olga Danilović je na korak do plasmana. U kvalifikacijama je pobedila švajcarsku teniserku Viktoriju Golubić (7:5, 1:6, 6:4) i igraće protiv Kare Juvan (Slovenija) za mesto među najboljima. Ukoliko u tome uspe, biće jedina srpska predstavnica kod dama.