REAKCIJA

HOĆE LI NA VIMBLDONU IGRATI RUSI I BELORUSI? Marej se javio: "Neću ludovati ako se za to odluče, ali..."

Autor Nikola Savić

Endi Marej pričao je o Vimbldonu i o igranju tenisera iz Rusije i Belorusije.

Izvor: Profimedia

Hoće li ruski i beloruski teniseri dobiti dozvolu da igraju na Vimbldonu ove godine? To je tema o kojoj je pričao i Endi Marej. Prošle sezone su organizatori doneli odluku da im zabrane učešće, pa se zbog toga nisu računali bodovi sa tog turnira koji je Novak Đoković osvojio.

Šta će biti ove godine, odgovor na to pitanje saznaće se vrlo brzo pošto turnir počinje 3. jula. "Teško je dati pravi odgovor, razumem igrače koji nisu mogli da se takmiče prošle sezone, ali u isto vreme razumem i situaciju zbog koje je Vimbldon doneo takvu odluku. Koliko sam shvatio, ove godine će dobiti dozvolu da učestvuju i neću da poludim zbog toga. Ali, ako organizatori odluče da krene drugim putem, razumeću i to", rekao je Marej za "BBC".

Čeka se zvanična potvrda oko same organizacije i učesnika jednog od najpoznatijih grend slem turnira na svetu. Dok se čeka potvrda i spisak igrača ono što se sigurno zna jeste da će Novak braniti titulu u Londonu. Hoće li igrati Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Arina Sabalenka? Ako pitate Endija, njemu odgovara i jedna i druga opcija...