Da li ide?

ĐOKOVIĆ DOBIO POZIV KOJI NIJE ČUO 17 GODINA! Setili se gde je sve počelo, pa javili Novaku: "Dođi, imamo trofej za tebe"

Autor Dušan Ninković

Najbolji reket planete dobio je poziv da nastupi na turniru koji je osvojio neposredno pred 18. rođendan.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Počela je prolećna teniska turneja na američkom betonu, a masters turniri u Indijan Velsu i Majamiju i ove sezone igraće se bez najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Zbog restrikcija i protokola u vezi sa vakcinacijom protiv korona virusa, prvi reket sveta se neće naći na dva američka turnira iz serije 1000, a činjenicu da Đokovića neće biti u Kaliforniji i na Floridi pokušali su da iskoriste - organizatori čelendžera u Sanremu!

Naime, turnir u ovom gradu igraće se po prvi put za 125 ATP poena, a trajaće od 27. marta do 2. aprila, baš u danima kada se igra masters u Majamiju. Đoković je na početku karijere, u maju 2005. godine, tek nekoliko dana pre 18. rođendana osvojio ovaj turnir savladavši Frančeska Aldija, a skoro 18 godina kasnije na Instagram stranici turnira je osvanula poruka "Nole dođi u Sanremo".

"Imamo pozivnicu za tebe, dođi na Sanremo tenis kup! Radujemo se mogućnosti da te gledamo od 26. marta na turniru koji si osvojio pre 18 godina a po prvi put će ovo biti turnir iz serije 125. I dalje imamo tvoj trofej, čekamo da ti ga uručimo uz nadu da ćemo te ponovo videti da igraš na našim terenima", napisali su organizatori ovog čelendžera.

Đokovića, inače, vežu lepe stvari za ove predele. Tako je četiri godine pre osvajanja ovog čelendžera na istom mestu osvojio Evropsko prvenstvo za tenisere do 14 godina, a početkom seniorske karijere je trenirao i u akademiji svog bivšeg trenera Rikarda Pjatija, koja se nalazi u neposrednoj blizini Sanrema.

Ipak, ne treba očekivati da se Novak Đoković u ovoj fazi karijere odazove ovakvom pozivu. Najbolji teniser planete verovatno je već počeo sa pripremama za velike izazove koji ga čekaju na šljaci i napad na Rolan Garos koji bi mogao da mu bude rekordni 23. grend slem u karijeri. Novak Đoković je ovog ponedeljka počeo 380. nedelju na ATP listi, čime je dodatno popravio apsolutni rekord u svetu tenisa.