ČEKA SE SPEKTAKL

ROLAN GAROS ČEKA SPEKTAKL - ĐOKOVIĆ, NADAL I DŽORDANOV BROJ! Svi se ovome nadaju, grend slem za ISTORIJU!

Autor Nemanja Stanojčić

Na ovogodišnjem Rolan Garosu mogli bi Novak Đoković i Rafael Nadal ponovo da odmere snage

Izvor: Profimedia/Roger Parker/Alamy Live News

Rolan Garos spreman je za novi spektakl. Na ovogodišnjem takmičenju u Francuskoj (od 28. maja do 11. juna) očekuje se pregršt sjajnim mečeva, dosta uzbuđenja, ali će sve oči biti uprte u dvojicu legendi. Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, sve u znaku broja 23, na koji je prva asocijacija čuveni Majkl Džordan. Zašto baš taj broj? Zato što Srbin i Španac trenutno imaju isti broj titula sa četiri najveća turnira - po 22!

Istorija bi mogla da bude ispisana u Pariz. Pričao je o tome i sam Đoković nedavno, na konferenciji sa srpskim medijima. Kada je dobio pitanje gde bi voleo da odmeri snage sa Rafom sledeći put, kao iz topa je odgovorio: "U finalu Rolan Garosa". Jasno je da i jedan i drugi žele da prirede publici još jedan teniski klasik, možda to bude baš u meču za pehar u francuskoj prestonici.

Oni su do sada odigrali 59 mečeva, srpski as ima pobedu više (30-29), tako da bi jubilarni 60. okršaj mogao da bude baš na pariskoj šljaci. Doduše, ne treba zaboraviti da se pre toga održavaju Masters turniri u Monte Karlu, Madridu i Rimu, pa postoji šansa i da tu "ukrste rekete". Bilo kako bilo i Novak i Rafael se pripremaju baš za to, za sezonu koja uskoro počinje na zemljanoj podlozi.

Španski igrač zbog povrede nije otišao na turnire u Indijan Velsu i Majamiju, dok srpski as nije dobio dozvolu američkih vlasti da uđe u zemlju jer nije vakcinisan. Dobili su tako više vremena za pripremu i treninge za ono što sledi. Rolan Garos jedan je od najvećih turnira na svetu i ove godine mogao bi da dobije još jednu dimenziju, onu istorijsku. Pariz jedva čeka da ugosti najveće zvezde...