ŠTA SE DEŠAVA

KAD MI JE TO REKAO O RUSIMA - IMALA SAM NERVNI SLOM! Ukrajinska teniserka se opet povukla s turnira, zbog napada panike

Autor Milutin Vujičić

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko ne može da veruje da teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije mogu nesmetano da igraju.

Izvor: YouTube/screenshot/WTA

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko povukla se sa Indijan Velsa i objasnila da je osnovni razlog za to što je imala "napad panike" nakon diskusije sa prvim čovekom WTA Stivom Sajmonom. Sve se dogodilo uoči meča trećeg kola sa Arinom Sabalenkom, teniserkom iz "neprijateljske" Belorusije, a objašnjeno je da su u pitanju privatni razlozi o kojima je Curenko kasnije napisala saopštenje.

"Danas sam doživela nervni slom posle sve što sam čula. Imala sam napad panike i probleme sa disanjem. Pre nekoliko dana razgovaral sa sam prvim čovekom WTA Stivom Sajmonom i ostala sam u šoku šta sam čula od njega. Osećaja sam se mentalno loše protiv Done Vekić i bilo mi je jako teško da igram, a danas se to pogoršalo. Nisam mogla da dođem sebi. Doživela sam napad panike kada je trebalo da izađem na teren i nadam se da ću se oporaviti i spremiti za sledeći turnir", napisala je Curenko i objasnila da je sa Sajmonom pričala o problematičnim lopticama u Montereju, ali ne samo o tome.

"Sajmon mi je rekao da misli da će se teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije vratiti na Olimpijske igre kao što se to sada dešava i u tenisu. Rekao mi je da je to fer-plej i tako se ne krše olimpijski postulati. Da će to pokazati ljudima da smo svi isti... Kada sam ga pitao da li razume da je u toku rat protiv moje zemlje, rekao je da razume, ali da je to njegovo mišljenje".

Ukrajinska teniserka je tražila od Australijan opena i da njene kolege dobiju dodatni smeštaj i hranu, ako ne budu odmah mogli da se vrate u domovinu, što su dobili, ali takvu podršku nisu dočekali i od WTA. Obećao je da će nastaviti da radi na tome, ali sve je ostalo na istome i njene želje nisu ispunjene, a razgovor je slomio.

"Taj razgovor me je ostavio u šoku, probala sam sve ovo da prihvatim, ali sam se mentalno slomila", napisala je Curenko i istakla da traži hitan sastanak povodom ovih pitanja.

Interesantno, Curenko je od prošlog maja učestvovala na 15 turnira i povukla se na čak osam, uključujući i Monterej krajem februara. Tada je dobila prvi set protiv Done Vekić 6:2, da bi u drugom gubila 5:0 i tada je odlučila da preda, pa zbog toga Hrvatica nije želela da se rukuje sa njom nakon poraza u Indijan Velsu.