TO JE TO!

ĐOKOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN! Zabranili mu da ode u Ameriku, a sad znamo KAD IGRA - boriće se sa Nadalom, Alkarazom...

Autor Milutin Vujičić

Konačno je poznato kada će se Novak Đoković vratiti na teren.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Srpski teniser Novak Đoković ne može da učestvuje na Indijan Velsu pošto nije dobio specijalnu dozvolu da uđe u SAD bez potvrde o vakcini protiv korona virusa, što će biti razlog i zbog kog gotovo sigurno neće igrati ni u Majamiju. Imao je Đoković ponude da nastupi na "alternativnim" turnirima u Portugalu, Sanremu i Maroku, ali je na kraju prelomio da ga ne terenu neće biti sve do 9. aprila i početka sezone na šljaci.

Biće to velika pauza od kraja februara i turnira u Dubaiju, ali prvi naredni turnir Novaka Đokovića biće dobro poznati masters u Monte Karlu, inače drugom domu srpskog tenisera.

Na turniru koji se igra još od 19. veka Novak Đoković je do sada slavio "samo" dva puta, pošto je često gubio finala. Poslednji put je pehar podigao još 2015. godine kada je pobedio Tomaša Berdiha, dok je dva proleća pre toga savladao i Rafaela Nadala. Upravo je Nadal najtrofejniji igrač u istoriji mastersa u Monte Karlu jer je 11. puta osvajao ovaj turnir, dok je u poslednje dve godine pehar išao u ruke Stefanosa Cicipasa.

Videćemo da li će Novak Đoković uspeti da odmah na početku sezone na šljaci dođe do željene forme koja treba da bude na vrhuncu za Rolan Garos, a za sada se zna da su na spisku učesnika pored njega još i Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Tejlor Fric, Aleksandar Zverev...