ZAISTA?

NOVAČE, PODRŽAVAŠ RUSIJU, A TVOJ OTAC... Novi sraman napad na Đokovića - trener Ukrajinke "opleo" bez razloga!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je izgleda vrlo laka meta kada ga svako "uzima na zub" bez razloga.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković moraće da napravi pauzu od mesec i po dana zbog toga što mu je zabranjeno da igra u SAD jer nije vakcinisan protiv korona virusa, međutim čak i kada ne igra - opet je u centru pažnje. Nažalost i ovoga puta je to iz pogrešnih razloga, tako da je Đoković "upleten" u priču sa kojom nema nikakve veze, a koja se razvila tokom Indijan Velsa na kome nije mogao da učestvuje.

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko našla se u fokusu javnosti jer je odbila da igra protiv Arine Sabalenke iz Belorusije, zvanično se povukavši na turnira zbog "napada panike" uzrokovanog razgovorom sa prvim čovekom WTA. Nju je pogodilo što će ruski i beloruski teniseri igrati na Olimpijskim igrama, pa je pravo niotkuda njen trener udario na Đokovića!?

"Bila je to glupa situacija, a ovo je moje lično mišljenje... Đokovićev otac je rekao 'Slava Rusiji' u kameru, a zatim tvrdio da je pogrešno shvaćen. To čak nije ni ljudski čin. Ako ste tako rekli, preuzmite odgovornost za svoje reči. Đoković takođe nije imao hrabrosti da iskreno kaže da ne podržava ponašanje svog oca", rekao je Nikita Vlasov koji ne zna da je Srđan Đoković zapravo rekao "živeli".

"Ni u jednom trenutku u svojim intervjuima Novak nije direktno osudio ruske akcije u Ukrajini, niti pozvao da se užas u našoj zemlji zaustavi. Da li bi bio dobar trenutak da iskoristi svoj status da stavi tačku na sve ovo, da pozove na mir? Ne, oni podržavaju Rusiju. Bio sam veoma iznenađen što je taj stav iznet tako otvoreno", naglasio je trener Ukrajinke.

Zanimljivo, Vlasov je zaboravio da se Novak Đoković među prvima obratio ukrajinskom teniseru Sergeju Stahovskom i ponudio pomoć, međutim izgleda da se to brzo zaboravilo.