Pošteno!

PROŠLA SAM KROZ PAKAO, ALI KO ĆE MENI VEROVATI O RATU?! Pomogla Ukrajini i opet je napadnuta - zna i ko joj "namešta"!

Autor Dušan Ninković

Jedna od najboljih teniserki sveta ispričala svoju verziju priče o dešavanjima na istoku Evrope.

Izvor: Profimedia

Ne smiruju se strasti u ženskom tenisu i to na najvišem nivou. Iako je beloruska teniserka Arina Sabalenka u samoj završnici turnira u Indijan Velsu, ona poslednjih dana mora da misli na sasvim druge stvari. Iako to nije želela, kao tema joj se često nameće rat u Ukrajini, na koji se osvrnula i jer teniserka Lesija Curenko nije želela da igra protiv nje.

Sabalenka, trenutno druga igračica sveta i aktuelna šampiona Australijan opena, još jednom je iskoristila priliku da kaže kako ona nema ništa sa ratom, kako je čak i pomogla Ukrajini i kako je kompletnu situaciju "zakuvao" čovek sa kojim je i ranije imala problem.

"Mislim da WTA čini sve kako bi kontrolisali situaciju, ali jasno je da među nama postoji napetost. Ja i dalje smatram da ništa nisam uradila Ukrajinkama, a nisam ni ruskim i beloruskim teniserkama. Mi se čak i pomažemo privatno", rekla je druga teniserka sveta i dodala: "Neki od nas su u tišini čak i pomagali Ukrajini. Prošla sam kroz toliko loših stvari, a nažalost, nisam u mogućnosti da pričam, jer ko će da veruje Beloruskinji? Prošla sam kroz pakao, razumem to. Mislim, pričam o njenom treneru. To je sigurno učinio on. Imala sam problema sa njim prošle godine i sigurna sam da je vršio pritisak na nju".

Podsećamo, Lesija Curenko je odlučila da se povuče sa Indijan Velsa pre meča trećeg kola u kojem je trebalo da nastupi protiv Arine Sabalenke. Glavni razlog za to je što Sabalenka dolazi iz "neprijateljske" Belorusije, a curenko je kao razlog za odustajanje od prestižnog turnira navela privatne probleme. Takođe, njen trener iskoristio je što su u centru pažnje da napadne Novaka Đokovića, koji čak i ne igra na turnirima u SAD ovog proleća!

Inače, Arina Sabalenka je trenutno u fantastičnoj formi. Na početku nove sezone osvojila je Adelejd i dobro se zagrejala za Australijan open, na kojem je stigla do svoje prve grend slem titule u singlu i treće ukupno u karijeri. Iako je i dalje mlada, Arina je već uspela da stigne do druge pozicije na WTA listi, kao i do prvog mesta u plasmanu dubl teniserki. Do sada je osvojila 12 singl i šest dubl titula.