Kriza

NADAL NIKADA NIJE BIO OVAKO NISKO, 18 GODINA MU SE OVO NIJE DESILO: Ispao je iz teniske elite, Rafa je daleko od vrha!

Autor Nikola Lalović

Rafael Nadal sve više odsustvuje sa terena i teško mu je da se takmiči na najvišem nivou, pa zbog toga ne može da prati ritam najboljih na svetu.

Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz je preuzeo prvo mesto ATP liste od Novaka Đokovića i započeo 21. nedelju na vrhu svetskog tenisa, a Rafael Nadal je ovog ponedeljka doživeo nešto što mu se nije desilo skoro 18 godina - ispao je iz najboljih 10 na ATP listi. 

Otkako je prvi put u karijeri 25. aprila 2005. godine ušao u Top 10 Nadal nikada u karijeri nije ispao iz teniske elite. To se dešavalo i Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru, ali Nadalu nikada. Na kraju je imao niz od 934 nedelje među najboljih deset tenisera sveta koji se sada prekinuo.

Zbog povrede i u nameri da se što bolje spremi za turnire na šljaci Nadal je propustio Indijan Vels i kada su mu se oduzeli bodovi sa ovog takmičenja iz prošle godine iskusni 36-godišnji Španac je pao na 13. mesto na listi. Sada ima 2.715 bodova, a pošto ne igra u Majamiju skoro je sigurno da će dalje padati.

Nadala kao i Novaka Đokovića na terenu možemo da očekujemo tek u Monte Karlu, a bez obzira na to što obojicu dugo nismo videli na terenu kada počne sezona na šljaci upravo će oni biti prvi favoriti za osvajanje turnira i pre svega za trofej na Rolan Garosu.