AU!

SKANDAL U TENISU, POD ISTRAGOM ZA NAMEŠTANJE 375 MEČEVA: Prodavali GEMOVE za 400 evra, umešana i mafija!

Autor Nemanja Stanojčić

Pod istragom je 375 mečeva i 181 teniser, poznate su i tarife...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Skandal u tenisu, čak 375 mečeva je pod istragom zbog nameštanja! Ugledni francuski list "L'Ekip" preneo je ovu informaciju i dodao da su u pitanju dueli odigrani između februara 2014. i juna 2018. godine i da se prati 181 teniser. Nisu navedena njihova imena, ali se prate njihovi mečevi zbog umešanosti u ovaj skandal. Tarife su bile od 400 do 3000 evra.

Kako se navodi iza cele operacije krije se Grigor Sargasijan (32), čovek koji je poznatiji po nadimku "Master" i povezan je sa jermenskom mafijom. On je navodno bio taj koji je davao novac teniserima da namerno gube mečeve. U pitanju su bili igrači koji su ispod 200. pozicije na ATP listi, jer je sa njima bilo lakše sarađivati.

"Master" je već bio u zatvoru zbog ovih optužbi, a francuski teniseri Žil Okala i Mik Leskur već su suspendovani, jer je utvrđeno da su bili deo svega ovoga. Pojavile su se i tarife za mečeve, navodno je 400 evra koštao namešten gem, 2.000 evra izgubljen meč u dublu u dva seta, a oko 3.000 evra bio je najveći iznos i navodno je na to potrošeno oko osam miliona evra.