'AJMO!

"VRAĆAM SE!" OVO SMO ČEKALI OD NOVAKA ĐOKOVIĆA... Srbin zvanično opet na terenu, a "izazivač" je i Nadal!

Autor Milutin Vujičić

Srpski teniser Novak Đoković će igrati na mastersu u Monte Karlu.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković propustio je masterse u Indijan Velsu i Majamiju zbog toga što nije mogao da uđe na teritoriju SAD, a sada se i zvanično vraća na teren. Spekulisalo se prethodnih dana da će povratnički turnir za Đokovića biti naredni masters u Monte Karlu, a sada su i organizatori mastersa u Kneževini potvrdili da će se ime srpskog tenisera naći na žrebu koji se očekuje početkom aprila.

Zvanično, turnir se igra od 8. do 16. aprila i na njemu će Đoković "juriti" treću titulu, poslednji put još 2015. godine, pa ne može da se kaže da je ovo jedan od njegovih uspešnijih mastersa.

Ukupno do sada, Novak Đoković je igrao 15 puta i ima skor od 35 pobeda i 13 poraza. Gubio je finala 2009. i 2012. godine, da bi konačno do pehara došao 2013. u finalu protiv Rafaela Nadala, inače najuspešnijeg igrača u istoriji ovog turnira na Azurnoj obali. "Bik sa Majorke" je čak 11. puta osvajao Monte Karlo, poslednji put 2018. godine.

Interesantno, obojica će igrati na turniru, što će biti prilika da svedočimo 60. međusobnom okršaju dvojice tenisera. Poslednji put su bili zajedno na Australijan openu, međutim Nadal je neočekivano ispao pre potencijalnog duela u četvrtfinalu, a s obzirom na to da je "pao" na ATP listi i ispao iz najboljih deset, postoji šansa da budu u istom delu žreba i sastanu se i dve-tri runde pre finala, što se nije često dešavalo u Kneževini.