Isti!

ČUVAJTE SE, IMAMO NOVOG NOVAKA: Vratio Đokovića na prvo mesto ATP liste, a kad vidite koliko su slični - ZAPANJIĆETE SE!

Autor Nikola Lalović

Janik Siner je čovek koji je Novaku Đokoviću vratio prvo mesto na ATP listi, a sličnost između dvojice tenisera je neverovatna!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković čeka da svane ponedeljak kako bi ponovo bio na prvom mestu ATP liste. Nakon što Karlos Alkaraz nije uspeo da dođe do titule u Majamiju Srbin čeka da preuzme vrh, a za to je zaslužan Janik Siner. Mladi 21-godišnji Italijan je dobio Alkaraza u polufinalu, a na tom meču je bilo jasno zašto ga zovu "novi Novak"!

Izgubio je prvi set u taj-brejku 7:6, pa naredna dva dobio 6:4 i 6:2, a sličnost u igri sa najboljim teniserom sveta je zaista neverovatna. Momak koji će od ponedeljka ući u Top 10 na ATP listi zaista neodoljivo svakim pokretom podseća na Đokovića. 

Sada ga čeka finale sa Danilom Medvedevom, a ukoliko bude igrao kao protiv Alkaraza i uspe da dođe do titule Siner bi vrlo lako mogao da se nađe na šestom mestu ATP liste od ponedeljka. A zašto ga zovu "novi Novak" i porede sa Srbinom, biće vam jasno kada pogledate ovaj klip: 

Što se tiče mečeva sa Novakom, Siner je do sada u karijeri imao dva susreta. Prvo su igrali međusobno na šljaci u Monte Karlu 2021. godine i tada Italijan iz Južnog Tirola nije imao šanse, izgubio je rutinski 6:4, 6:2. Meč koji se pamti je duel sa Vimbdlona prošle godine kada je uspeo Siner da osvoji prva dva seta, a onda je Đoković preokrenuo i na kraju pobedio 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. 

Iako trenutno nije na Novakovom nivou, uz Danila Medvedeva, Karlosa Alkaraza, Stefanosa Cicipas i Aleksa Zvereva je jedan od igrača koji želi da u budućnosti bude na vrhu svetskog tenisa. Kad se pravi Novak povuče!