Tenis

"NOVI ĐOKOVIĆ" IZGUBIO, RUS PODIGAO TROFEJ: "Vratio" je Srbina na prvo mesto, ali više od toga nije mogao!

Autor Mladen Šolak

Danil Medvedev osvojio Majami

Izvor: Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev trijumfovao je u nedelju na masters turniru u Majamiju pobedom protiv Italijana Janika Sinera sa 2:0 (7:5; 6:3). Pobeda u Majamiju Medvedevu je 19. ATP titula u karijeri, šesti Masters serije 1000 i četvrta tutula u ovogodišnjim turnirima, posle trijumfa u Dubaiju, Dohi i Roterdamu. Dvadesesedmogodišnji Medvedev je nedavno u Indian Velsu u finalu izgubio od Španca Carlosa Alkaraza, koji je porazom u polufinalu Majamiju od Janika Sinera prepustio prvo mesto n ATP listi Novaku Đokoviću.

Janik Siner, koga zovu i "Novi Novak Đoković", pobedio je u polufinalu Karlosa Alkaraza i omogućio Srbinu da se u ponedeljak vrati na prvo mesto ATP liste. Ipak, više od toga nije uspeo u Floridi.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije ove godine mogao da nastupi na Floridi jer nije imao pravo da nevakcinisan dođe u Ameriku. On je šestostruki šampion tog prestižnog turnira, a poslednju titulu osvojio je 2016. godine, nakon čega su trijumfovali Federer (dva puta), Izner, Hurkač, Alkaraz... Nole je poslednji put nastupio u Majamiju još 2018, kada je izgubio od Benoe Pera u prvom meču, u dva seta i nakon toga se nije vraćao.

Ono što raduje je najava da će Novak ove godine ipak igrati na US Openu, koji je prošle godine takođe propustio zato što nevakcinisani nisu mogli u SAD. Prema poslednjim najavama, Nole će moći i na US Open i na Sinsinati jer su i američki mediji pisali o tome da je navedena zabrana ukinuta.

(FoNet/Mondo)