Drugarstvo!

ĐOKOVIĆ ČINI USLUGU TENISERU KOJI OBOŽAVA BEOGRAD: Ima sina sa hrvatskom starletom, a rado se vraća u Banjaluku!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno jedan od najboljih tenisera u regionu igraće pred publikom u Banjaluci.

Izvor: MN Press

Polako se kompletira spisak učesnika na turniru "Srpska open" koji će biti održan u Banjaluci, a među igračima koji će nastupiti nalazi se i Damir Džumhur (30). Godinama najbolji predstavnik Bosne i Hercegovine na ATP listi dobio je specijalnu pozivnicu organizatora - saznaju naše kolege iz Banjaluke - i takmičiće se protiv nekih od najboljih igrača na svetu iako mu sadašnji plasman to nije omogućavao.

Damir se nalazi tek na 200. poziciji na listi, ali treba uzeti u obzir da je on nedavno imao velikih problema sa zdravljem i da tokom prethodne sezone nije mogao da igra na svim turnirima koje je želeo. Najbolji plasman karijere mu je 23. mesto, a u karijeri je osvojio tri ATP titule i pet puta stizao do trećeg kola na grend slem turnirima. Prošle godine je u Banjaluci igrao čelendžer "Srpska open" i uspeo je da se domogne finala.

"Pre svega čestitam Fabijanu na sjajnoj sedmici. Perfektno odigrano finale, nisam imao šanse večeras. Hvala vama koji ste došli na podršci. Nisam očekivao da ću doći do finala nakon svega što se dešavalo. Žao mi je što večeras nisam mogao da pružim veći otpor, Fabijan je bio prejak. Nadam se da ću opet imati priliku da dođem ovde", rekao je tada Džumhur i kao da je najavio ovogodišnje učešće. Sada će, na veoma jakom turniru, imati priliku da sakupi bodove i to se može posmatrati kao usluga koju su mu organizatori učinili.

Inače, Damir Džumhur je jedan od tenisera iz regiona koji je u najboljim odnosima sa Novakom Đokovićem. Njih dvojica se znaju godinama, a Damir je bio čest gost Srbije i Beograda tokom prethodnih teniskih sezona. Igrao je na "Serbia openu" kada se turnir održavao na Dorćolu, prošle godine se baš u Beogradu oporavljao pred Rolan Garos, a pre nekoliko godina se pričalo i da Džumhur voli noćni život u Beogradu.

Damir je neko vreme bio u vezi sa manekenkom Barbarom Šegetin, koja je pored učešća u "Velikom bratu" bila poznata i kao zvezda sa beogradskih splavova. Ona je pre veze sa Džumhurom bila povezivana sa nekoliko sprskih i hrvatskih fudbalera, ali se čini da je romansa sa teniserom iz Sarajeva bila ozbiljnija od toga. Barbara je krajem 2021. godine Damiru rodila sina Luku, ali njih dvoje više nisu zajedno - objavila je to pre nekoliko meseci. Ovako izgleda Barbara: