Tako je!

"PONOSNI SRBINE, HOĆEŠ DA PLAČE TVOJA MAJKA ILI NJIHOVA?" Ove reči su promenile ISTORIJU SPORTA, čuo ih je Novak Đoković

Autor Dušan Ninković

Najbolji tensier svih vremena promenio je pristup sportu nakon tog razgovora, a Rafa i Rodžer više nisu bili prepreke.

Izvor: Profimedia

Danas dilema više ne postoji - Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena! Koju god kategoriju da uzmete i kako god pokušate da merite uspehe trojice najboljih u istoriji, srpski teniser je ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Delimično je na to uticao i njegov nekadašnji trener Boris Beker, koji je nakon izlaska iz zatvora u dokumentarnom filmu "Svet protiv Bekera" otkrio kako je to Srbin postao najbolji u istoriji.

Saradnja srpskog tenisera i nekadašnjeg nemačkog igrača bila je izuzetno plodonosna, a čini se da je Boris Beker najveći deo posla uradio "van terena". Razgovori koji su pomogli Novaku da postane najbolji svih vremena bili su česti, a dvojica asova od prvog kontakta su prepoznali da saradnja može da bude veoma uspešna. Beker je bio iskren, a Đokoviću je baš to trebalo!

"Razgovarali smo. Rekao sam mu da sam previše star da bih te zafrkavao. Postaje lično. Pitam se da li želiš da tvoja majka plače ili njihova? Ti si ponosan Srbin. Ti si ponosan porodičan čovek. Učinio bi sve da zaštitiš svoju porodicu. Takav moraš da budeš. To je tvoj stav. Zato što Rafa želi da uradi isto. Zato što Rodžer i Endi žele da urade isto. Žele da zaštite svoje porodice. Dakle, sada izađi i uradi to", ispričao je Beker i dodao: "Morali smo da savladamo nekoliko unutrašnjih demona o kojima ne mogu da pričam.

Slično viđenje situacije ima i Novak Đoković koji je Bekerove savete iskoristio na najbolji mogući način. "Razgovarali smo o svim aktivnostima van terena koje bi mogle da budu povoljne, kao i o drugim koje zapravo odvraćaju pažnju. Pitao me je šta hoću od tenisa i da li sam razjasnio svoje ciljeve, a ja sam rekao da želim da ispišem istoriju i da želim to da uradim s njim. Tako da smo odmah kliknuli", otkrio je Novak Đoković.