Tenis

NOVAK IGRA PROTIV RIVALA BEZ ZASTAVE: Evo kada Đoković konačno izlazi na teren i počinje sezonu na šljaci!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković saznao prvog protivnika u Monte Karlu.

Izvor: Profimedia

Ruski teniser Ivan Gahov (26 godina), biće protivnik Novaka Đokovića u utorak, u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu. Srbin će prvi put igrati protiv trenutno 186. tenisera sveta, koji na ovom turniru nastupa bez zastave, kao i drugi ruski i beloruski sportisti. Taj meč je zakazan za treći termin na centralnom teren, gde program počinje u 11 časova, pa je predviđanje da zaigrati oko 14 časova.

Gahov je izborio duel protiv Novaka pobedom protiv Amerikanca Mekenzija Mekdolanda u tri seta (7:6, 2:6, 6:3). Osim u slučaju potpune senzacije, Đokovića će potom u trećem kolu sačekati pobednik duela Miomir Kecmanović - Lorenco Museti, u koji Italijan ulazi kao 16. nosilac.

Novak je dva puta osvajao Monte Karlo, turnir na kojem je već decenijama najdominantniji Rafael Nadal sa 11 titula. Ipak, Španac ovog puta neće nastupiti zbog oporavka od povrede, kao ni njegov zemljak Karlos Alkaraz. Đoković je poslednji put osvojio trofej u kneževini 2015, pobedom protiv Tomaša Berdiha, a prošle sezone je stao u drugom kolu, porazom od Španca Alehandra Davidovič-Fokine u tri seta.

Ovog proleća, Novak želi da snažno krene u sezonu na šljaci, za koju se dugo spremao jer je ponovo preskočio američke turnire Indijan Vels i Majami jer nije mogao nevakcinisan da uđe u SAD. Taj period koristio je za treninge i sada je vreme da ponovo uživa na terenu, kao i njegovi navijači dok ga gledaju. Pročitajte koji je Đokovićev put do titule u Monte Karlu.

Turnir u Monte Karlu je prvo Đokovićevo takmičenje od Dubaija, na kojem je nastupao početkom marta. Bio je to jedini turnir koji je igrao od kada je osvojio Australijan open 29. januara.