SVE INFORMACIJE

ĐOKOVIĆ POSLE MESEC DANA PONOVO NA TERENU! Ni Novak NE ZNA ko mu je rival - evo gde je prenos i ko je ANONIMNI Rus!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković igra protiv Ivana Gahova na turniru u Monte Karlu.

Izvor: Profimedia/ChrysleneCaillaud/Panoramic

Novak Đoković vraća se na teren posle više od mesec dana pauze, igraće protiv Ivana Gahova (Rusija) u Monte Karlu. Nije dobio dozvolu da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Nije ga to koštalo, pošto je zadržao i prvu poziciju na ATP listi dok je bio na prinudnom odmoru. Imao je više vremena za trening i pripremu za ono što sledi - sezona turnira na šljaci.

Prvi je u Monte Karlu, do terena stiže i peške pošto ima kuću u Monaku, a pre nekoliko godina je biciklom dolazio na treninge i tako pravio šou. Sada će ponovo igrati mečeve, bio je slobodan u prvom kolu i polako hvata zalet za najvažniji turnir na ovoj podlozi, Rolan Garos.

U drugom kolu čeka ga ruski teniser za kog verovatno ni sam nije čuo. Napravio je veliko iznenađenje pobedio Amerikanca Mekenzija Mekdonalda i tako verovatno šokirao i srpskog igrača. "Volim Novaka, uvek navijam za njega, velika mi je čast što ću imati priliku da igram protiv njega. Bodovi i novčana nagrada su nebitni, najveća nagrada mi je što ću igrati protiv jednog od najboljih igrača svih vremena", rekao je Ivan.

KAD I GDE SE IGRA?

Izvor: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia

Meč se igra u Monte Karlu i treći je na programu. Prvo će igrati Aleksander Zverev (Nemačka) i Aleksander Bublik (Kazahstan), pa onda Andrej Rubljov (Rusija) i Haume Munar (Španija) i posle njih će srpski as na teren i to se neće dogoditi pre 14 časova. Po završetku tog duela odigraće se još samo jedan meč, Stefanos Cicipas (Grčka) igraće sa Benžaminom Bonzijem (Francuska).

GDE JE PRENOS?

Izvor: Profimedia

Prenos je na televiziji Sport klub. Kao i uvek, tekstualni prenos možete pratiti na MONDU.

KO JE ANONIMNI RUS?

Ivan Gahov trenutno je 198. igrač na svetu, najbolji rang bila mu je 186 pozicija i u Monte Karlu je upisao prvu pobedu na ATP turnirima, jer je do sada igrao uglavnom na Čelendžerima. Tenisom je počeo da se bavi kao dete, a sa 14 godina se preselio u Španiju i počeo ozbiljnije da trenira.

Idoli su mu Endi Marej i Marat Safin od tenisera, navija za Real Madrid, voli Formulu 1 i snuker, a omiljena podloga mu je šljaka, dok mu je omiljeni turnir baš Monte Karlo. Govori engleski, španski i ruski.

Interesantan je i način na koji je Gahov došao na takmičenje. Prošao je kvalifikacije na kojima nije trebalo ni da učestvuje. Zbog odustajanja četvorice igrača je dobio šansu, stigao je na turnir tek u subotu ujutru i uspeo da stigne prvo do glavnog žreba, a onda i da pobedi Amerikanca Mekdonalda na startu takmičenja.

ŠTA GA DALJE ČEKA?

Izvor: AP/Kamran Jebreili

Ukoliko se ne dogodi senzacija, naredni Novakov rival mogao bi da bude i drugi srpski igrač Miomir Kecmanović. Pre toga on će morati da pobeid 16. nosioca Lorenca Musetija (Italija) i da sačeka boljeg iz duela Luka Nardi (Italija) - Valentin Vačerot (Monako). U četvrtfinalu rival bi mogao da mu bude Janik Siner (Italija) ili Hubert Hurkač (Poljska), dok je najveća pretnja u polufinalu Danil Medvedev (Rusija).

Podsetimo, na turniru ne igraju Rafael Nadal i Karlos Alkaraz zbog problema sa povredama.