Uživo

NOVAK SE MUČIO, PA RAZBIO ANONIMUSA! Najveći ikada krenuo po Rolan Garos, ovo je prvi korak ka ISTORIJI!

Novak Đoković je teže nego što se očekivalo savladao Ivana Gahova u drugom kolu Monte Karla!

Izvor: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia

Novak Đoković se mučio, dugo mu je trebalo da slomi otpor rivala, ali je na kraju prošao u treće kolo Monte Karla. Najbolji teniser sveta je prošle godine ispao na startu takmičenja u Monaku, ali sada mu se to nije ponovilo.

Savladao je malo poznatog ruskog tenisera Ivana Gahova 2:0 (7:6, 6:2) i tako je zakazao duel sa italijanskim protivnikom u trećem kolu. To će biti pobednik meča između Lorenca Musetija i Luke Nardija koji se igra u sredu.

U prvom setu Novak je počeo tiho i sporo, a Gahov je to iskoristio. Uspeo je da uzme brejk u sedmom gemu, ali je već u narednom Novak uspeo da se vrati. Trebalo je čak 70 minuta Novaku da osvoji prvi set, a onda je u drugom sa dva brejka i ubedljivom igrom uspeo da dođe do bitne pobede. 

18:04

Prvi korak ka Rolan Garosu!

Stigao je Novak Đoković u Monte Karlo i sada je u trećem kolu! Tamo ga čeka bolji iz meča Luke Nardija i Lorenca Musetija.  Ovaj meč je prvi korak ka glavnom cilju, a to je istorija! To je 23. grend slem u karijeri i titula na Rolan Garosu.

17:57

6:2 Kraj! Novak je pobedio!

Novak Đoković je uz više muke nego što se očekvialo posle nešto više od sat vreme ai 45 minuta igre prošao u treće kolo turnira u Monte Karlu!

Savladao je Ivana Gahova 7:6, 6.2!

17:54

5:2! Gotovo je!

Novak je nastavio da dominira, kratkim loptama je došao do prednosti 40:15, a prvu brejk loptu je asom spasio Gahov. Ali vodi Novak 5:2!

17:52

4:2 Još malo, Novače!

Dva ekspresna poena, pa novi servis viner, onda novi brz poen i vodi Đoković sa 4:2 nakon jednog od najbržih gemova u meču.

Izvor: Profimedia

17:47

3:2 Brejk! Idemo Nole!

Pritisnuo je ovde Novak rivala, ali je onda asom uspeo da povede Rus. Ipak držao se najbolji teniser sveta i došao kje do prve brejk lopte u ovom setu. 

Dupla greška Gahova!

17:42

2:2 Tu je i Cicipas!

Videli smo u kadru i Stefanosa Cicipasa koji je nervozno čekao svoj meč sa Benžaminom Bonzijem, a Novak je svoj gem dobio rutinski za 2:2. 

17:37

2:1 Rus ponovo u prednosti

Uspeo je Novaka da izvuče na mrežu i da mu uzme bodove Gahov, a onda i da povede 40:30. Na kraju je opet poveo i Đoković ga ponovo juri!

17:35

1:1 Novak kao brzi voz

Ekspresno je uspeo da se vrati Novak Đoković i bez izgubljenog poena je uzeo gem i sada je 1:1. 

17:31

1:0 Preti Gahov!

Velika borba je viđena na šljaci Monte Karla, a Ivan Gahov nije odustajao! Na kraju je posle drame na mreži uspeo da povede u drugom setu!

Izvor: Profimedia

17:21

7:6 Novak uzima set!

Teže nego što se očekivalo Novak je osvojio prvi set!

Uzeo je odmah mini brejk Novak, ali ga je vratio žilavi Rus! Ipak Gahov je imao jako loš pokušaj loba i poveo je Đoković 4:2 na pauzi.  Ipak posle promene strana "šetao" je Gahov najboljeg na svetu i uzeo poen! Ipak Novak je uzeo stvari u svoje ruke i osvojio taj brejk sa 7:5.

17:14

6:6 Taj-brejk!

Greši Gahov iz forhenda, a onda ga Novak časti poenima na mreži! Na kraju fantastična paralela Gahova i idemo u taj-brejk!

17:09

6:5 Rus je sad pod pritiskom!

Poveo je sa 30:0 rival, ali je onda  Novak sjajno izašao na mrežu i agresivnom igrom je stigao do izjednačenja. Videli smo i Gahovov promašaj, a na kraju Rus servisa za ostanak u setu. 

Izvor: Profimedia

17:04

5:5 Gahov se ne da!

Dobro je počeo gem Rus pa je duplom greškom vratio Novaka u igru. Na kraju je dobrim servisom uspeo da dobije ovaj gem i gledaćemo makar 12 gemova u prvom setu. 

16:57

5:4 Novak vodi opet!

Izgleda da je onaj brejk probudio Novaka Đokovića. Sada je naređao asove i vinere i ekspresno je dobio gem. Ponovo vodi. 

16:55

4:4 Vraća se Novak!

Ekspresno se vraća Novak! Poveo je sa 40:15, onda je Gahov izvukao jednu sjajnu bekend dijagonalu, ali je onda poslao loptu u aut. Vratio je brejk!

Izvor: Profimedia

16:50

4:3 Gahov uzeo brejk!

Nastavila se izjednačena igra, igralo se poen za poen i Gahov je sjajnim forhendom došao do brejk lopte. Nastavio je i uspeo da dođe do brejka! 

Zakuvalo se!

16:45

3:3 Gahov se izvukao!

Agresivan je bio Gahov, ali mu se to nije isplatilo. Dva puta je izašao na mrežu, oba puta pogrešio i dao Novaku dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, a ni drugu i na kraju je Gahov ponovo stigao do izjednačenja!

16:37

3:2 Teško, ali on je GOAT!

Izgubio je prva dva poena u ovom gemu Đoković, a onda se naljutio i čuli smo glasno "'Ajde" dok je gledao ka tribinama. Imao je dve brejk lopte Rus, ali uspeo je Đoković da izjednači. 

Na kraju je fantastičnim poenom na mreži Novak poveo!

Izvor: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia

16:32

2:2 Još uvek se ispituju snage!

Gahov je poveo, onda napravio grešku i dozvolio Novaku da se vrati u meč. Ipak ekspresno je ovaj gem izgubio Srbin.

16:28

2:1 Lagano!

Novak je poslao loptu u mrežu, ali je zatim servisom uspeo da dođe do naredna dva poena. Rus je pomogao svojim greškama i Novak je opet poveo!

16:24

1:1 Nerešeno!

Ne izgleda Novak u top formi trenutno, ali je ipak uspeo da iskoristi tri greške Gahova i dođe do 40:40. Nije uspevao Gahov da slomi otpor svog najzvučnijeg rivala ikada, ali na kraju posle 10 minuta igre je 1:1. 

16:17

1:0 Vodi Novak!

Ivan Gahov se dobro držao, uspeo je da uzme dva poena Novaku, ali to nije bilo dovoljno! Ipak je na kraju Đoković uspeo da posle velike borbe uzme prvi gem. 

Izvor: Profimedia

16:14

KRENULO JE!

Počeo je meč! Nakon dva susreta koja su potrajala i zbog kojih smo čekali dva sata duže da gledamo Novaka, konačno gledamo najboljeg ikada!

15:59

Gotovo!

Andrej Rubljiv je uspeo da dođe do pobede i da se teže nego što se očekivalo plasira u treće kolo. Sada čekamo da Novak i Ivan Gahov izađu na teren!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

15:17

Kad će Novak? Neće skoro!

Prvi meč je dobio Haume Munar 6:4, potom je Rubljov poveo sa 5:0, ali je uspeo Španac da uzme dva gema, ali ne i da preokrene. U setovima je 1:1 i neće ovaj meč skoro biti završen.

Čekaćemo Novaka još neko vreme...

14:48

Kad se igra?

Pošto se meč Aleksandra Zvereva i Aleksandra Bublika odužio, kasnije je počeo i susret Andreja Rubljova i Haumea Munara. Rus je izgubio prvi set, a drugi je tek počeo, tako da Novak neće na teren bar do 15:30. 

14:30

Čekamo Novaka!

Konačno! Prvi put nakon osvajanja Australijan opena Novak Đoković će izaći na teren! U Americi nije mogao da igra jer mu nije dozvoljen ulazak u zemlju, ali sada će zaigrati na šljaci.

Prvi rival je Ivan Gahov, malo poznati ruski teniser koji je u prvom kolu iznenadio Makenzija Mekdonalda. Sada ipak, pred sobom ima mnogo veći i teži zadatak. 

Ukratko

  • Đoković - Gahov 7:6, 6:2
  • Prvi korak na šljaci!
  • Cilj je Rolan Garos!
učitaj još +