Bravo!

NOVAK GA UNIŠTAVAO, A NEMAC SAD PRAVI HAOS U MONTE KARLU: 100. je na ATP listi, a RAZBIJA favorite, pao je i 4. na svetu

Autor Nikola Lalović

Jan Lenard Štruf je najveće iznenađenje turnira u Monte Karlu!

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville/DPPI/LiveMedia

Jan Lenard Štruf pravi haos u Monte Karlu! Iskusni Nemac koji je trenutno 100. na ATP listi redom ruši favorite! U prvom kolu je savladao finalistu iz 2017. Alberta Ramosa Vinjolasa 6:4, 6:3, potom je srušio 14. nosioca Aleksisa De Minora 6:3, 6:2, a sada je dobio četvrtog tenisera sveta Kaspera Ruda!

Mladi 24-godišnji Norvežanin je stigao u Monte Karlo kao jedan od tenisera koji pucaju na titulu, ali sada već nakon trećeg kola mora da se pakuje. U prvom setu ga je Nemac lagano počistio sa 6:1, a onda smo u drugom setu videli dramu.

Dva puta je Štruf uzimao servis rivalu i poveo je sa 5:2, ali se Rud trgnuo, uspeo da osvoji naredna četiri gema i stigne do taj-brejka. Tu je viđena velika borba, ali je na kraju Štruf trijumfovao i uspeo da dođe do pobede 8:6 i zakaže duel sa nekim od dvojice Rusa. Bolji iz duela Karena Hačanova i Andreja Rubljova biće mu rival u narednom kolu. 

Izvor: Profimedia

Štruf je na turnir došao kao 100. teniser sveta, a svoj 33. rođendan 25. aprila sigurno će dočekati mnogo bolje rangiran. Nekada 29. igrač sveta već sada je skupio dovoljno bodova da skoči na 64. mesto, a pobeda u četvrtfinalu bi ga dovela na 42. mesto.

Publici u Srbiji Štruf je najpoznatiji po mečevima sa Novakom Đokovićem, a verovatno najvažniji desio se na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je Novak u dva seta rutinski savladao svog rivala iz Nemačke. Imali su sedam međusobnih mečeva Đoković i Štruf, a samo je na Australijan openu 2020. godine Nemac uspeo da uzme set Srbinu.