Ozbiljan rival

POSLE DRAME NOVAK SAZNAO NA KOGA IDE: Dva i po sata tenisa, veliki preokret i prilika za osvetu!

Autor Nikola Lalović

Italijan pamti poraz od Novaka u Monte Karlu pre dve godine, zato će sada imati priliku da se osveti. Ipak biće autsajder u tom meču, ako do njega dođe.

Izvor: Profimedia

Kakva drama je viđena na šljaci Monte Karla! Hubert Hurkač je bio na korak od pobede, ali mladi Italijan Janik Siner je smogao snage, došao do preokreta i sada u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Lorenca Musetija. 

Savladao je Hurkača 3:6, 7:6, 6:1 i posle dva i po sata borbe sada će navijati za sunarodnika Musetija, pošto teško da bi bio oduševljen idejom da mora da pobedi najboljeg tenisera na svetu. U drugom je Poljak opet prvi uzeo brejk, ali se Siner odmah vratio i došao do izjednačenja, a u taj-brejku je u odsudnom trenutku imao viđe koncentracije i došao je do izjednačenja. Nakon toga Hurkač je jednostavno psihički pao i osvojio je samo jedan gem u poslednjem setu.

Siner je protiv Novaka igrao dva puta i oba puta je poražen, a jednom je to bilo i u Monte Karlu i to 2021. kada je Đoković pobedio 6:4, 6:2. Sada srpski teniser mora da čeka kraj susreta Stefanosa Cicipasa i Nikolasa Harija kako bi došao na red i zaigrao protiv Musetija.