ZNA SVE SVE

OVAKO IZGLEDA NOVAKOV ŽREB NA SRPSKA OPENU! Banjaluka čeka grend slem reprizu - Vavrinka odmah na Đokovića!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako će izgledati žreb Novaka Đokovića u Banjaluci na Srpska openu.

Izvor: Profimedia

Ako ne bude imao problema sa povredom lakta koja ga je mučila u Monte Karlu, srpski teniser Novak Đoković iduće nedelje takmičiće se na turniru "Srpska open" u Banjaluci gde je postavljen za prvog nosioca. Na tom turniru Đoković će biti slobodan u prvom kolu, a potom bi u drugom već moglo da dođe do "derbija" kakvom se u Banjaluci i nadalju, pošto se sprema repriza grend slem finala US Opena (2016) i Rolan Garosa (2015).

Ako vam "radi memorija", setili ste se da je na tim turnirima Novak Đoković igrao protiv Stena Vavrinke, što bi mogao da bude slučaj i u Banjaluci - pod uslovom da švajcarski teniser izbaci Luka van Eša na startu turnira.


U prvom kolu turnira u Banjaluci gledaćemo i srpski derbi jer se odmah sastaju Dušan Lajović i Filip Krajinović, a zanimljivo je da bi jedan od njih mogao da bude rival i Novaku Đokoviću u trećoj rundi. Naravno, pod uslovom da se svi oni plasiraju u pomenutu fazu takmičenja. U istom delu žreba kao Novak Đoković je i Miomir Kecmanović, koji bi mogao da bude izazivač Noletu u polufinalu, dok su u drugom delu žreba Andrej Rubljov, Roman Safiulin, Laslo Đere, UGo Gaston, Pablo Variljas.

"Neverovatan žreb, nema lakog protivnika. Ako još i Sten Vavrinka pobedi na startu, imaćemo priliku da gledamo reprizu jednog od najzanimljivijih mečeva u istoriji. Čeka nas zanimljiv turnir i neverovatna rivalstva već na samom početku", rekao je Đorđe Đoković posle žreba u Banjaluci.