AU!

NOVAK JE ISPRED RAFE I RODŽERA! Izjava Švajcarca će NALJUTITI Federera - za njega je Srbin najveći ikada!

Autor Nemanja Stanojčić

Sten Vavrinka je u Banjaluci pričao o Novaku Đokoviću, trci za najboljeg ikada, Srpska openu...

Izvor: Profimedia/JAVIER ROJAS/PI

Novak Đoković će verovatno završiti kao najbolji teniser svih vremena. Ova izjava Stena Vavrinke gotovo sigurno neće se dopasti Rodžeru Federeru, njegovom prijatelju i sunarodniku. Ovo je švajcarski as izgovorio na konferenciji za medije pred start Srpska opena gde bi mogao da igra upravo protiv Novaka.

Medije je naravno najviše zanimalo šta on misli o trci za najboljeg ikada između Novaka, Rafe Nadala i Rodžera Federera. "Zavisi šta gledate, ako su to rezultati i uspesi, onda je Novak ispred njih dvojice i verovatno će završiti kao najbolji ikada", rekao je Vavrinka.

Ako pobedi Luka van Ašea čeka ga duel sa srpskim igračem. "Prvo moram da savladam Francuza, pa se nadam da ću opet onda sedeti ovde sa vama i pričati o meču sa Novakom."

Vavrinka je jedan od retkih igrača koji je uspevao da pobedi Novaka u najvažnijim mečevima, poput final Rolan Garosa 2015. i US opena 2016. godine. "Novaka smatram dobrim prijateljem i uvek je bilo teško igrati sa njim. Dobio sam ga u tim grend slem finalima i to su mi i dan danas najlepše uspomene."

Prokomentarisao je i turnir u Banjaluci. "Malo je hladno, padala je i kiša, trenirao sam i ovde je sve novo. Lepo je, tereni su jako dobri, drago mi je što sam tu i nadam se da ću igrati dobro", zaključio je Vavrinka.