POVRATAK

RUS SE VRATIO SA IVICE PORAZA, NOVI NOVAK IZGUBIO DOBIJENO! Prvi put u karijeri je ovo uspeo - pao na zemlju i zaplakao!

Autor Nemanja Stanojčić

Andrej Rubljov osvojio je prvu Masters titulu pobedom protiv Holgera Runea.

Izvor: Profimedia

Andrej Rubljov osvojio je prvu Masters titulu u karijeri. U finalu turnira u Monte Karlu posle neverovatnog preokreta ruski teniser pobedio je Holgera Runea (Danska) - 5:7, 6:2, 7:5). Uspeo je da se izvuče iz nerverovatno teške situacije i da posle velikog preokreta podigne pehar.

Rus je u trećem setu gubio sa 4:1 i bio je nadomak poraza. Danca su dva gema delila od velikog uspeha. Međutim, od tog momenta je Rubljov osvojio šest gemova, napravio dva brejka i uspeo konačno da osvoji trofej na nekom od turnira iz serije 1000. Koliko mu je to značilo moglo je da se vidi kada je osvojio poslednji poen, samo je pao na šljaku i počeo da plače.

"Nadao sam se da ću imati bar jednu šansu, da probam da igram do kraja. Sećam se prethodnih finala, mentalno nisam bio spreman, kada sam gubio, padao sam i nisam verovao da mogu da preokrenem. Sada sam rekao sebi da bar verujem i da se borim do kraja, čak i ako izgubim. Na kraju sam uspeo", rekao je Rubljov koji će otputovati u Banjaluku na Srpska open, tamo je slobodan u prvom kolu. Tamo brani titulu, pošto je prošle godine u Beogradu pobedio Novaka Đokovića.