Tenis

SRPSKI DERBI KONAČNO ZAVRŠEN U BANJALUCI: Kiša pravi probleme, Dušan i Laslo prošli dalje!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Lajović i Laslo Đere upisali su pobede na Srpska openu.

Izvor: MN Press

Kiša nastavlja da pravi velike probleme organizatorima na Srpska openu. Prolaz dalje obezbedili su Dušan Lajović i Laslo Đere, Filip Krajinović je ispao, dok je meč Hamada Međedovića prekinut zbog novog pljuska. Vremenske neprillike definitivno utiču na igrače, ali i na raspored mečeva..

Lajović je u sprskom derbiju pobedio Krajinovića (6:2, 4:6, 6:4) i to posle dva dana. Meč je prekinut u ponedeljak uveče pri vođstvu Lajovića od 2:0 u trećem setu. Dan kasnije je Dušan uspeo da savlada sunarodnika i sada čeka rivala, a to bi mogao da bude Međedović koji je izgubio prvi set od Gregora Barere (Francuska) sa 7:6 (8:6) i čeka prestanak kiše za povratak na teren.

Đere je bez većih problema savladao Romana Safjulina (6:4, 6:2) i njegov naredni rival biće Borna Ćorić. Hrvatskog tenisera je dva puta savladao. "Igrali smo tri puta i svaki meč trajao je tri seta, očekujem veliku borbu i težak meč. Borna je sjajan igrač i sigurno neće biti lako. Dobro se poznajemo, prijatelji smo, nema tu puno tajni. Napraviću taktiku i strategiju i biću spreman. Uslovi u Banjaluci meni generalno ne odgovaraju, više volim kad je toplije i kada je šljaka suvlja, ali nije toliko loše", poručio je Đere.