Uživo

NOVAK KROZ DRAMU DO POBEDE U BANJALUCI! Tinejdžer (18) i teren skoro TRI SATA mučili najboljeg na svetu!

Novak Đoković pobedio je Francuz Luku Van Aša 2:1 u setovima i posle dva sata i 40 minuta borbe plasirao s u četvrtfinale "Srpska Opena".

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Novak Đoković pobedio je Francuza Luku Van Aša (18) u Banjaluci posle više od dva sata i 40 minuta borbe. Borio se Nole protiv borbenog, duplo mlađeg anonimnog protivnika, kao i protiv teškog i izuzetno sporog terena, ali i protiv svojih drastilčnih padova u igri. I posle svega je kao i obično, izašao kao pobednik. Rezultatom 6:7, 6:3, 6:2 Nole je ostao na turniru "Srpska open" i omogućio je banjalučkoj publici da bar još jednom vidi na zaista lepom stadionu, koji je zbog Noleta bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Naredni Novakov protivnik biće Dušan Lajović ili Francuz Gregoar Barer. Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao današnji meč.

18:31

POBEDA!

Novak je pobedio Van Aša 6:7, 6:3, 6:2 posle čak dva sata i 42 minuta borbe, sledeći protivnik biće mu Dušan Lajović ili Francuz Gregoar Barer

18:15

Novak sada gazi ka pobedi!

Đoković kontroliše sve, vodi 4:1 i sada sigurnom igrom ide ka trijumfu. Nakon što je ispustio gem na početku 3. seta, ali od tada je dva puta oduzeo servis protivniku.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

17:59

Konačno nasmejani Đoković!

Odmah je uzvratio Nole brejk Francuzu, izjednačio na 1:1 i "zapalio" tribine u Banjaluci, tražeći od navjiača da što glasnije navijaju.

17:55

Odmah šok u trećem setu!

Van Aš je odmah "brejknuo" srpskog tenisera na početku trećeg seta. I Novak kao da je u čudu zbog dobre igre Francuza, ali je sve očiglednije da postoji i problem sa terenom, jer deluje da postoji rupa na terenu.

17:47

IZJEDNAČENJE - 1:1 u setovima!

6:3 u drugom setu za Đokovića!

Posle šokantnog početka, Novak je potpuno konsolidovao svoju igru i nije dopustio ni promil šanse za iznenađenje.

Novak je izgubio samo 2 poena na svoje servise i saom jednom je promašio servis u drugom setu. Osvojio ga je uz dva brejka.

17:35

Ovaj set ide prema planu!

Novak vodi 4:2 i čuva svoj brejk dok ide ka izjednačenju. I sunce se pojavilo u ovim trenucima nad Banjalukom, sve mnogo lepše izgleda za Noletove navijače.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

17:21

Hajde, Novače!

Konačno, brejk! Đoković je oduzeo Francuzu servis na početku drugo seta i vodi 2:1!

Izvor: Mondo/Slaven Petković



17:16

Drugi set u istom ritmu - 1:1!

Obojica na startu drugog seta čuvaju svoj servis, za rezultat 1:1.

17:10

Novak se žali na teren

Pozvao je sudiju Đoković i žalio se na stanje šljake, prema njegovoj gestikulaciji bilo je očigledno da mu teren ne odgovara.

Izvor: TV Arena sport

17:04

KAKAV ŠOK - NOVAK JE IZGUBIO SET!

Francuz Van Aš je osvojio prvi set 7:6 i 7:4 u taj-brejku! Nole je vodio 3:1 i servirao, ali se od tog trenutka sve srušilo u njegovoj igri, a tinejdžer je napravio potpuno iznenađenje.

Tri set-lopte imao je Novak Đoković u prethodnom gemu i ni to nije bilo dovoljno.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

16:51

Biće drama!

Đoković se iščupao iz teške situacije, imao i tri set-lopte, ali nijednu nije iskoristio! Francuz Luka Van Aš preživeo je sve i izborio taj-brejk! 6:6

Izvor: Mondo/Slaven Petković

16:41

Ovako igra najbolji na svetu - 6:5!

Bez izgubljenog poena, Novak je poveo 6:5. Sve se okrenulo za nekoliko minuta, tokom kojih je Francuz servirao za prvi set, ali ipak je na drugoj strani svetski "Broj 1".

Izvor: Mondo/Slaven Petković

16:40

Novak odmah uzvraća Francuzu!

Tako je! Đoković je odmah shvatio opomenu i uzvratio tinejdžeru za izgubljeni servis - 5:5!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

16:32

Novak ovo nije očekivao - GUBI 4:5!

Novak Đoković izgubio je servis i Francuz Luka Van Aš (18) ima servis za osvajanje prvog seta! Van Aš je šokirao sve na stadionu vođstvom 40:15 u devetom gemu, koje je pretvorio u svoj prvi gem!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

16:30

Francuz i dalje uzvraća - 4:4!

Kreno je Novak dominantno, osvaja svoje servis-gemove bez problema, ali Aš je sve hrabriji i sve više rizikuje, što mu se i isplatilo u prvih osam gemova. Četvrti gem na svoj servis osvojio je uz samo jedan dopušten poen Novaku.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

16:19

Zahuktala se borba!

Francuz je napravio tri servis-greške u jednom gemu, ali na kraju ga je ipak osvojio i izjednačio na 3:3. Rizikuje tinejdžer, pokušava da hrabro igra sa Novakom i za sada mu to uspeva, a uz to mu i donosi rezultat koji želi. Očigledno je da Nole ima naspram sebe razigranog protivnika.

16:07

Francuz "ne da" svoj servis

Iako za sada ne uspeva da ugrozi Novakov servis, Van Aš nalazi način da sačuva svoj, zato je 2:2

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16:00

Novak vodi 2:1 u prvom setu

Svoj drugi servis-gem Nole je osvojio bez izgubljenog poena i sada vodi 2:1.

Nije potrebno naglašavati da su tribine odlično ispunjene.

Izvor: TV Arena sport Premium/Screenshot

15:54

Đoković rutinski "otvara" meč - 1:0

Nole za tri minuta osvaja svoj prvi servis-gem i stiče prednost 1:0 u prvom setu. U njegovom "boksu" uz saradnike sedi i njegov brat Marko, koji je takođe povremeno deo njegovog stručnog štaba.

15:50

Ko je Novakov protivnik

Luka Van Aš ima 18 godina, trentutno je 87. na ATP listi iako je rođen u Belgiji 2004, takmiči se pod francuskom zastavom. Visok je 178 centimetara, težak 70 kilograma, udara desnom rukom, a u prvom kolu je eliminisao poznatog Švajcarca, Stena Vavrinku

15:47

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Novak Đoković - Luk Van Aš trebalo bi da počne malo pre 16 časova. Teniseri se u ovom trenutku zagrevaju na zaista sjajnom stadionu u Banjaluci. Pogledajte kako izgleda:

Ukratko

  • Đoković - Van Aš 6:7, 6:3, 6:2
  • Nole ispustio 3 set lopte
  • 2. kolo Srpska Opena
učitaj još +