Tenis

HVALA ŠTO SI DEKICU PUSTIO DA POBEDI! Novak ga nije znao, a on mu napravio PAKAO u Banjaluci: Ovo ružno zvuči, ali...

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković se obratio protivniku posle dramatičnog trijumfa u Banjaluci

Izvor: TV Arena sport premium

Novak Đoković uz veliki napor je pobedio francuskog anonimusa Luku Van Aša (18) i posle čak dva sata i 40 minuta borbe plasirao se u četvrtfinale Srpska opena u Banjaluci. Nole nije krio emocije tokom meča, komunicirao je sa publikom tražeći još veću podršku i to je i dobio od prepunih tribina.

"Hvala svima što ste došli, hvala svima iz Banjaluke, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, regiona, ovo je jedan od najboljih atmosfera u kojima sam igrao. Igram profesionalni tenis skoro 20 godina i zahvalan sam... Skoro tri sata smo igrali, vi ste svi ostali, do poslednjeg mesta je popunjen stadion. Zbog vas sam danas pobedio", rekao je Novak posle meča.

"Ružno zvuči, ali nisam ni ja previše poznavao današnjeg protivnika, mlad je, perspektivan je, pobedio je Vavrinku preokretom, puno kiše je napadalo, teški su uslovi, loptice, težak teren, to utiče na igru, protivnika, taktiku. Ovih dana sam trenirao, pokušavao da simuliram osećaj na terenu, ali jedno je trening, drugo zvaničan meč. Nisam bio na svom nivou, ali želim mu sve najbolje. Hvala što je dekicu poput mene pustio danas da pobedi", nasmejao je Đoković i sebe i druge.

Naglasio je potom Đoković da sebe smatra "dekicom" samo u sportskom smislu: "Imam vremena, zadao sam sebi da igram još dosta godina, ali videćemo, o tom - potom. U životu se zapravo nikad ne zna šta će se desiti sutra, za godinu dana, pogotovo kad u sportskom smislu pređete granicu od 35 godnia. Svaki turnir možda znači duplo više. Jedinstveno je igrati ovde prvi put, nadam se i ne jedini put, i u meni je izazvalo puno emocija i jako mi je drago što sam pobedio i što ćemo igrati opet pred vama", dodao je Nole. U sledećem kolu protivnik će mu biti Dušan Lajović ili Francuz Gregoar Barer