Uživo

SENZACIJA! ĐOKOVIĆ IZGUBIO, LAJOVIĆ ODIGRAO MEČ KARIJERE: Dušan napravio ČUDO u Banjaluci i eliminisao BROJA JEDAN!

Dušan Lajović pobedio Novaka Đokovića u četvrtfinalu Srpska opena

Izvor: Profimedia

Dušan Lajović pobedio je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Srpska opena u Banjaluci (6:4, 7:6). Odigravši hrabro protiv najboljeg na svetu, Duci je ostvario najveći trijumf u karijeri i to tako što je u drugom setu spasao čak tri set-lopte. I pre toga je imao velike šanse da prelomi meč protiv očigledno uzdrmanog favorita, ali pri rezultatu 4:4 u drugom setu i vođstvu 40:0 na Noletov servis, Đoković je našao način da se izvuče iz naizgled bezizlazne situacije. Ipak, ni to ga nije pokrenulo kako su navikli njegovi navijači, kojih je i u petak bio pun stadion u Banjaluci.

Nakon samo četiri meča na šljaci, očigledno je da Novak ima velike probleme i sa igrom i sa zdravljem, jer je sedao na klupu i uz bolnu grimasu gurao lice u peškir. Problema očigledno nije malo dok sezona odmiče i turniri se nižu. Nole će posle Banjaluke otputovati u Madrid, gde će sledeće sezone igrati na Mastersu, takođe u okviru pripreme za Rolan Garos, koja za sada definitivno ne teče prema planu.

18:45

Ovako je Lajović pobedio Đokovića!

Prvi vođstvu 1:0 u setovima i pri rezultatu 4:4 u drugom, Lajović je imao tri brejk-lopte, ali nijednu nije iskoristio. Ipak, to ga nije pokolebalo. "Na brejk loptama sam napravio taktičku grešku gde sam išao na drugu stranu, nisam očekivao da ću da dobijem u drugom setu, ali išao sam poen po poen. Ceo meč sam odigrao dobro odlučujuće lopte", dodao je Duci.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

18:41

"Ovo je najveća pobeda moje karijere"

"Preplavljen sam emocijama, ovo je najveća pobeda u mojoj karijeru", rekao je Lajović posle meča u Banjaluci!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

18:40

DUŠAN LAJOVIĆ JE POBEDIO NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Spasao je Dušan čak tri set lopte, Novak je poslednju poslao u mrežu, a onda je Lajović iskoristio meč-loptu, za najveću pobedu u karijeri!

Lajović ide u polufinale Srpska opena, pobedom 6:4, 7:6!

18:30

I Lajović traži medicinsku pomoć, 6:6!

Ništa od brejkova u drugom setu, koji je na momenat prekinut da bi Dušanu Lajoviću bila pružena medicinska pomoć, zbog problema sa žuljevima.

Izvor: MONDO/J.Kotlajić

18:10

Novak se vratio sa ivice ponora - pa zvao lekare!

Vodio je Lajović 40:0 na Novakov servis pri rezultatu 4:4, ali je Đoković spektakularnim potezima sprečio Dušana da dođe na servis-gem od pobede! Izjednačio je, preokrenuo i poveo 5:4, a onda je tražio pomoć lekara, verovatno i tablete protiv bolova, jer je očigledno da ima problem.

18:04

"Rovovska" borba dok se sprema ono pravo

Pred završnicu drugog seta, rezultat je 4:4 i nema šansi za brejk. A, sada počinje rasplet seta - možda i meča!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

17:52

Novak utišava nekoga u publici, Lajović ostaje potpuno miran!

Rezultat je 3:3, dok obojica čuvaju servise sredinom drugog seta. Novak se u jednom trenutku pri svom servisu obratio nekome u publici, rečima "Tiše malo, molim vas tiše".

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

17:36

Muči se Novak, očigledno ima probleme

Gledajući Novaka dok je zaronio glavu u peškir, jasno je da ima neki problem i da se ne oseća komforno. Naravno, to pokazuje i rezultat u kojem Lajović hrabro preuzima inicijativu dok igra potpuno ravnopravan meč protiv favorita.

Trenutno je 2:2 u drugom setu.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

17:27

Egal borba i na startu drugog seta

Đoković je rutinski poveo 1:0 na svoj servis, a onda je Lajović još jednom pokazao koliko je danas spreman - 1:1. Zaista stiže sve u ovim trenucima Duci.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

17:13

ŠOK - Lajović prvi put osvaja set protiv Đokovića!

Dušan je odigrao hrabro, konkretno i osvojio je prvi set - 6:4! Imao je Đoković brejk-loptu i pri rezultatu 4:5, ali je Lajović uvek imao odgovor i spasio je čak osam od devet brejk lopti u prvom setu.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

17:05

KAKAV SET - BREJK NA BREJK!

Dušan Lajović ponovo je brejknuo Novaka, poveo 5:4 i došao nadomak osvajanja prvog seta! Novak će morati da još jednom uzvrati da bi produžio prvi set, koji traje duže od sat vremena!

16:55

BREJK!

Đoković je mnogo znoja prolio da izjednači - 4:4! Vratio je uz dosta truda izgubljeni servis gem i potpuno "otvorio" završnicu prvog seta. Iskoristio je osmu brejk loptu!

Lajović je prvi put u karijeri osvojio set protiv Noleta, u njihovom trećem međusobnom meču!

16:53

Lajović ipak spasava servis - vodi 4:2!

Dušan se pita! Odbio je Lajović sve nalete i posle 41 minuta igre u prvom setu vodi 4:2. Po svemu sudeći, čeka nas još jedan maratonski Đokovićev meč u Banjaluci.

16:48

Sjajna scena, navijači vratili Novaku reket

Ispao je Đokoviću reket iz ruku u borbi da iskoristi petu brejk loptu - i nije uspeo da osvoji poen. Navijači su mu odmah vratili "alat", a on je uz osmeh zahvalio na tome.

Velika borba u petom gemu, dok Lajović vodi 3:2.

16:36

Lajović potvrđuje brejk!

3:1 vodi Lajović u prvom setu! Novak se trudi da uhvati zalet, da odmah vrati brejk, ali Duci je spreman za te nalete.

16:26

ŠOK! Lajović odmah uzima servis Đokoviću!

Duplom servis greškom, Novak je ostao bez servis-gema, pa je Lajović napravio prvi "brejk" za vođstvo 2:1 u prvom setu. I ovo je dokaz da je Lajović i te kako spreman za borbu protiv najboljeg.

16:20

Počelo je - i to uzbudljivo!

Novak vodi 1:0, ali posle dosta razmena udaraca. Nole je poveo 40:0 na svoj servis-gem, ali je Lajović našao način da "zakuva" i čak da izjednači na 40:40. Ipak, Nole je ostao pribran i sprečio je iznenađenje u prvom gemu.

16:10

Pobednik ide na...

Ko pobedi u današnjem meču igraće u subotnjem polufinalu protiv pobednika meča Miomir Kecmanović - Jirži Lehečka (Češka). Ako Miša opravda ulogu favorita, mogao bi to da bude još jedan srpski derbi u Banjaluci.

Kecmanović je 33. teniser sveta i počeo je turnir od druge runde, pobedom protiv jordanskog tenisera Abedalaha Šelbajha, 19-godišnjeg 267. igrača ATP liste. I on se namučio kao i Novak, jer je pobedio 6:4, 7:6.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

16:06

Novak u karijeri dopustio Duciju samo 4 gema

Dva meča su odigrali Đoković i Lajović do sada i u oba je pobedio Novak, koji je tri godine stariji od Lajovića. Prvi put su se sreli u Dohi 2015. i Nole je pobedio 6:2, 6:1, a drugi put u Monte Karlu 2018, kada je Đoković takođe rutinski slavio, 6:0, 6:1.

Izvor: Profimedia

16:02

Kako je Lajović stigao do 3. kola

Duci je u prvom kolu eliminisao Filipa Krajinovića u tri seta (6:2, 4.6, 6:4), a u drugom je pobedio Francuza Gregoara Barera u dva seta, 6:3, 6:0. Duci je trenutno 70. teniser sveta i sigurno će biti pravi izazov za Noleta, koji i dalje traži formu na početku sezone na šljaci, a posle duge pauze nakon osvajanja Australijan opena

Izvor: MN Press

16:00

Novak se mučio u prvom meču

Đoković je u prvom meču igrao čak dva sata i 40 minuta protiv francuskog 18-godišnjaka Luke Van Aša i pobedio ga je nakon velike borbe. Vidno mu je pao kamen sa leđa, a i publici u Banjaluci, koja je ipak dobila šansu da bar još jednom gleda najboljeg na svetu.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

15:50

Vreme je za još jedan spektakl!

Novak Đoković igra od 16.10 protiv Dušana Lajovića i pobednik će u četvrtfinale Srpska opena u Banjaluci. Pratite tekstualni prenos meča uz MONDO.

Ukratko

  • UŽIVO: Đoković - Lajović 4:6, 6:7
  • Loša forma nije jedini Novakov problem
  • Ducijeva pobeda karijere
učitaj još +