Tenis

I JA SAM PONAVLJAO "NOLE, NOLE", A ONDA SAM SE SETIO! Pobedio Novaka Đokovića, pa priznao šta mu je bilo NAJTEŽE!

Autor Mladen Šolak

Hit izjava Dušana Lajovića posle najveće pobede u karijeri

Izvor: Profimedia

Dušan Lajović pobedio je Novaka Đokovića na Srpska openu i eliminisao ga već u četvrtfinalu. Iskoristio je Duci Noletovu lošu formu i očigledne probleme sa laktom da ostvari pobedu karijere, sa koje je ispraćen aplauzima.

"Hvala publici što su navijali i za mene. Znam da svi mi volimo Noleta i ja sam u trenutku govorio 'Nole, Nole' u sebi, ali onda se setim da u stvari ja igram protiv njega i da je to malo nekorisno za mene. Ovo je najveća pobeda u karijeri za mene, meč je sa moje strane bio izvanredan, mislim da on još nije bio na svom nivou, još traži igru na šljaci i muči ga lakat, što se vidi i po servisu, jer je procenat prvog servisa bio izuzetno nizak za igrača njegovog kalibra. Na sreću, to sam uspeo da iskoristim i potom da privedem meč kraju, što je bila i najteža stvar. Mogao sam da brejknem u drugom setu, a da je meč otišao u treći set, sigurno da ne bi bila ovakva završnica" rekao je Lajović nakon meča.

Lajović će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Miomir Kecmanović - Jirži Lehečka, dok će u drugom polufinalu igrati Rus Andrej Rubljov i Slovak Aleks Molčan.

Bez obzira na dalje rezultate, Duci će zauvek pamtiti ovaj turnir, jer je posle dva ubedljiva poraza od Novaka u dosadašnjoj karijeri ostvario trijumf kojim će se zauvek ponositi. Pogledajte kako je izgledao njihov meč: