Tenis

IGRAO SAM LOŠE, TO NEMA VEZE SA TIM! Novak Đoković podbacio, ispao pa otkrio šta je sve problem!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković oprostio se od Srpska opena u Banjaluci posle samo dva odigrana meča

Izvor: Profimedia

Novak Đoković izgubio je u meču protiv Dušana Lajovića i još jednom odigrao daleko ispod svog nivoa. Posle susreta rešenog u dva seta čestitao je pobedniku, svom dugogodišnjem prijatelju i naglasio da je rezultat zasluženo bio 2:0 za Ducija.

"Dušan je sjajan tip. znam ga odavno. Srećan sam zbog njega. Ovo je važna pobeda za njega, nije mu poslednja godina bila baš najbolja. Igra dobro i zaslužio je danas da pobedi. On je igrao dobro, ja sam bio mnogo nivoa ispod željenog. Sa ovakvom igrom ne mogu da dobijem protivnika koji je solidan na ovom podlozi. Nije išlo, nisam se osećao najbolje fizički, bile su i trome noge, skroz mimo ritma. Na momente je bilo dobro, ali dosta dosta ispod nivoa".

Đoković je naglasio da je do poslednjeg trenutka verovao u pobedu, bez obzira na očigledne taktičko-zdravstvene probleme sa kojima se suočavao kroz veći deo meča. "Da ne verujem ne bih bio na terenu. To je preduslov za profesionalan tenis, inače tankuješ meč. Borio sam se do poslednje lopte. To što sam igrao loše nema veze s tim da nisam verovao, nego splet okolnosti, trenutno igračko stanje koje je ispod željenog nivoa. Dosta pasivno, dosta grešaka i rezultiralo je porazom".

Pohvalio je Novak potom rivala. "U nekim trenucima odigrao je agresivnije i to je pozitivna promena. Servirao je dosta dobro, koristio uglove. On uvek igra dobro na šljaci. Nije veliko iznenađenje da igra ovako, mentalno je ostao čvrst i to je napredak u odnosu na prošle mečeve, nije bilo oscilacija".

Cilj ostaje isti - titula na Rolan Garosu. "Hoću da zaigram najoblji tenis na Rolan Garosu, tamo su uslovi drugačiji nego ovde i u Monte Karlu. Spor početak je bio i u prošlim sezonama, pa onda bolja igra na kraju sezone šljake, nadam se da će tako i biti ove".

Novak će naredni turnir igrati sledeće nedelje, jer će učestvovati na Mastersu u Madridu.