Čekamo kraj

NEMA NOVAKA, ALI GLEDAĆEMO SRBINA U FINALU: Slovak i branilac titule hoće da uzmu pehar, ali moraće preko našeg momka!

Autor Nikola Lalović

Srpska open ulazi u svoj finiš, a iako nema Novaka Đokovića Srbija će imati predstavnika u finalu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ne blista otkad se vratio na šljaku, pa je tako ispao i posle samo dva meča na Srpska openu. U četvrtfinalu u Banjaluci savladao ga je Dušan Lajović kome je posle dva poraza ovo bila prva pobeda nad najboljim teniserom sveta. Ipak, iako najvećeg ikada neće biti u samoj završnci turnira, Srbija će imati predstavnika u borbi za trofej. 

Dok se u prvom polufinalu koje je na programu od 14 časova sastaju Slovak Aleks Molčan i branilac trofeja koji je prošle godine osvojio u Beogradu Andrej Rubljov, u drugom polufinalu snage će odmeriti Miomir Kecmanović i Dušan Lajović. 

Kecmanović kojem je igra na šljaci najslabiji deo je do sada savladao Abedalaha Šelbaka iz Jordana, ali onda i Čeha Jiržija Lehečku koji je bio favorit u susretu na šljaci, dok je Lajović prvo dobio Filipa Krajinovića, zatim Gregora Barerea, pa Novaka Đokovića. 

Susret ne bi trebalo da počne pre 15:30, a oba tenisera očekuje napredak na ATP listi bez obzira na rezultat. Kecmanović se na 32. mestu ATP liste izjednačio sa Grigorom Dimitrovom, dok je Lajović već napredovao 13 mesta i stigao je na 57 poziciju. Ovo će biti prvi duel dva srpska tenisera.