Tenis

ŠOK - NOVAK SE POVUKAO! Posle Nadala, neće ni Đoković!

Autori Mladen Šolak Jana Desovski

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na turniru u Madridu.

Izvor: Profimedia

Organizatori su objavili na društvenoj mreži Tviter da najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na turniru u Madridu koji počinje u ponedeljak. "Novak nije u mogućnoti da se takmiči. Želimo ti brz oporavak, nadamo se da ćemo te videti što pre na terenu", stoji u objavi na Tviteru.

Podsetimo, španski teniser Rafael Nadal takođe neće učesvovati na mastersu u Madridu. "Bik sa Majorke" ima ogromne probleme sa povredom od Australijan opena i od tada je otkazao sve turnire, pa tinja neizvesnost da li će uopšte moći da nastupi na svom omiljenom turniru - Rolan Garosu.

Na mesec dana do početka grend slema u Parizu, Nadal nije odigrao nijedan meč na šljaci, što je situacija u kakvoj nije bio nijednom u dosadašnjem toku karijere. Sa druge strane, Ni Novak Đoković nije počeo sezonu na šljaci prema planu, jer je na dva turnira, u Monte Karlu i Banjaluci odigrao samo četiri meča i u dva izgubio.

Pobedio je Luku Van Aša i Ivana Gahova, a doživeo poraze od Dušana Lajovića i Lorenca Musetija. Povrh toga, veći problem od njegove loše forme je očigledan problem sa povredom lakta, koji je možda uticao i na to da odustane od Madrida.

(MONDO)