ŠTA BI OVO?

16 PITANJA, A ODGOVORILA SA 58 REČI! Britanka osvojila US Open, uzela novac od sponzora, a sad BEŽI OD NOVINARA

Autor Milutin Vujičić

Neprijatna konferencija za medije Eme Radukanu koja nije želela da odgovara na novinarska pitanja.

Izvor: YouTube/BNP Paribas Open/Screenshot

Britanska teniserka Ema Radukanu napravila je senzaciju na US Openu 2021. godine kada je potpuno neočekivano uspela da podigne trofej, iako je uoči turnira malo ko znao za nju. Uspela je da iz kvalifikacija dođe do naslova koji joj je potom doneo veliku naklonost medija, brojne sponzore i novac koji do tada nije mogla ni da zamisli, međutim deluje da joj je posle svega slava malo "udarila u glavu", ipak i dalje ima samo 20 godina.

Promenila je veliki broj trenera, imala dosta povreda i "pehova", ali igru sa US Opena nije uspela do danas da ponovi, pa se čini da i sama postaje sve nervoznija zbog toga. Tako je "ponizila" novinare koji su razgovarali sa njom uoči mastersa u Madridu kada je bila veoma neprijatna.

Novinari su izračunali da joj je na konferenciji za medije u Madridu postavljeno 16 pitanja na koja je Ema Radukanu odgovorila sa samo 58 reči. Tako su odgovori bili maksimalno kratki, pa je rekla da je "dobro", odnosno da je u "okej" stanju, odnosno da je i njen zglob "okej", dok nije bila raspoložena da komentariše žreb i na to je dobacila samo: "Tako je kako je". Na kraju su joj čak i novinari rekli da li namerno daje kratke odgovore, na šta je odgovorila "ne", a moderatorka je prekinula konferenciju za medije.

Dan kasnije, Ema Radukanu je objavila da se povlači iz Madrida, tako da nije jasno da li je bila povređena i da zbog toga nije želela da se zamara razgovorom sa medijima - ili je nezadovoljna izveštavanjem u poslednje vreme pošto nije nikakva tajna da je pod velikim pritiskom u Velikoj Britaniji zbog neispunjenih očekivanja.

Devojka koju sponzoriše veliki broj poznatih kompanija je trenutno 85. na svetu, a ove sezone ima učinak od pet pobeda i pet poraza. Interesantno, od kada je osvojila US Open, nije uspela da prođe drugo kolo na grend slem turnirima.