BRAVO!

LAJOVIĆ NEZAUSTAVLJIV, RUŠI FAVORITE I U MADRIDU! Dušan u seriji - posle Đokovića i Rubljova pao je i DEVETI na svetu!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Lajović pobedio je Feliksa Ože-Alijasima i prošao u treće kolo Mastersa u Madridu.

Izvor: Profimedia

Dušan Lajović ruši favorite, pobedio Feliksa Ože-Alijasima (Kanada) u drugom kolu turnira u Madridu - 6:2, 3:6, 7:6 (7:5). Bila mu je to treća pobeda protiv igrača iz najboljih 10 na planeti za manje od 10 dana. U Banjaluci je iznenadio prvog igrača sveta Novaka Đokovića (6:4, 7:6), a onda je u finalu Srpska opena pobedio Andreja Rubljova (Rusija), šestog tenisera na ATP listi - 6:3, 4:6, 6:4.

Nastavlja srpski teniser sa serijom odličnih rezultata. Na startu Mastersa u prestonici Španije savladao je Džejsona Kublera (Australija), pa je sada pao Kanađanin Alijasim. Za plasman u osminu finala igraće protiv Jana-Lenarda Štrufa (Nemačka). Njih dvojica odigrala su tri meča do sada i sva tri puta je nemački igrač slavio, doduše svi ti mečevi završeni su tek posle tri seta.

Kada je u pitanju duel sa Feliksom, Dušan je rutinski dobio prvi set, brzo napravio dva brejka (4:0) i poveo. U drugom je propustio brejk loptu u drugom gemu, pa je Alijasim to kaznio u šestom i potom došao do izjednačenja u setovima (6:3). U trećem setu viđena je velika drama. Srbin je prvo u 12. gemu propustio dve meč lopte, pa je u taj-brejku poveo sa 6:2, Feliks je došao do 6:5 i tek tada je, šestu meč loptu, Dušan pretvorio u pobedu. Ako pobedi Štrufa, prema projektovanom žrebu rival u osmini finala bi mogao da mu bude Frensis Tijafo (SAD).