Drži se!

POZNATA TENISERKA (21) PREKINULA KARIJERU! Mesecima se bori sa velikim problemom: "Pokušala sam, postalo je nemoguće..."

Autor Dušan Ninković

Nakon samo nekoliko godina u profesionalnom tenisu Amanda Anisimova rešila je da prekine igračku karijeru.

Izvor: Instagram/amandaanisimova/printscreen

Pre samo nekoliko godina je američka teniserka Amanda Anisimova (21) zbog svog teniskog umeća i atraktivnog fizičkog izgleda proglašena za naslednicu Marije Šarapove, ali se njena karijera nije razvijala tim putem. Ruskinja čiji su se roditelji doselili u SAD nekoliko godina pre njenog rođenja odlučila je da nakon samo nekoliko godina u profesionalnim vodama prekine tenisku karijeru.

Izuzetno loši rezultati na početku nove sezone uticali su na mentalno zdravlje mlade teniserke koja nastupa pod zastavom SAD, pa je ona rešila da se na neodređeno vreme povuče sa turnira. Na 11 odigranih mečeva u 2023. godini uspela je da zabeleži samo tri pobede, što je za teniserku njenog renomea i statusa na WTA listi skandalozan učinak.

"Borim se s mentalnim problemima od leta 2022. godine. Postalo je nemoguće igrati tenis i trenutno mi je moje zdravlje prioritet. Uzimam pauzu na neodređeno vreme. Pokušavala sam sve što sam mogla, gurala sam do kranjih granica. Nedostajaće mi sve ovo. Hvala svima na podršci", napisala je Amanda u objavi na društvenim mrežama. Ovako ona izgleda:

Inače, roditelji Amande Anisimove su se iz Rusije preselili u SAD nakon što su dobili stariju ćerku, a pre Amandinog rođenja. Pretpostavili su da je u americi imati veće šanse za uspeh, a obe ćerke su se veoma rano zainteresovale za tenis. Amanda je išla sestrinim koracima, ali je već kao tinejdžerka nadmašila njene rezultate i postala svetski poznata.

U dosadašnjoj karijeri Amanda je uspela da stigne do polufinala grend slem turnira pošto je na Rolan Garosu 2019. godine bila među četiri najbolje teniserke. Takođe, igrala je četvrtfinale Vimbldona 2022. godine, a najbolji plasman joj je 21. pozicija na WTA listi. Osvojila je dve titule u karijeri i pobeđivala neke od najboljih teniserki sveta, ali joj 2023. godina uopšte nije bila uspešna. Na Australijan openu je ispala u prvoj rundi kao 28. nositeljka, a nakon bolnog poraza na početku turnira u Madridu objavila je pauzu.

Tagovi