Uživo

ĐOKOVIĆ PREŽIVEO DRAMU, PA "POČISTIO" ARGENTINAC: Ečeveri ga mučio, a onda video MOĆ svog idola!

Srpski teniser je bio slobodan u prvom kolu, pa je u drugom kolu počeo turnir i bio veoma uspešan!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u trećem kolu Mastersa u Rimu! Najbolji teniser sveta je kao prvog rivala na turniru u Italiji imao Tomasa Ečeverija koji ga već godinama gleda kao idola, a danas se mladi Argentinac potrudio da dobro pripremi srpskog igrača za teže izazove i Rolan Garos koji brzo stiže (7:6, 6:3).

Ečeveri je u prvom gemu meča napravio brejk, zatim imao mini brejkove prednosti i u taj-brejku prvog seta, ali... Kada je Novak raspoložen, teško ga je pobediti. A danas je bio, nakon što mu je bilo potrebno vremena da se malo zagreje i pronađe pravi ritam. Prvi set trajao je 75 minuta, što je bilo dovoljno vremena za Đokovića. Zato u drugom nije bilo potrebno da se zagreva - od početka je stavio stvari na svoje mesto!

U trećem kolu Rima Novak Đoković će igrati protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova. Do sada su odigrali 11 mečeva i srpski teniser je samo jednom poražen. Trend dobrih rezultata pokušaće da nastavi i u nedelju, kada je na programu naredni okršaj protiv nekadašnjeg dečak Marije Šarapove.

21:26

Novakova emotivna poruka!

Nakon meča, Novak Đoković je napisao poruku povodom masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", dok je čak i zaplakao dok je davao izjavu.

Izvor: Sportklub/Printscreen

21:03

KRAJ - 2:0!

Novak Đoković je nakon dramatičnog prvog seta rutinski završio posao u drugom. Argentinac Ečeveri nije mogao da izdrži ritam, pa Srbin ide u treće kolo Rima! 

21:01

Gotovo? 5:2!

Još dva gema u nizu za Novaka Đokovića i sada najbolji na svetu servira za pobedu, prolaz u treće kolo i meč prtiv Grigora Dimitrova!

20:53

"Niko te ne čuje ovde" - 3:2!

Novak Đoković je sačuvao brejk prednosti i otišao na još jednu kratku pauzu, a nju je najavio rečima ka boksu. "Niko te ne čuje ovde" rekao je Novak, a to je verovatno bilo upućeno Goranu Ivaniševiću sa kojim je i tokom prvog seta nekoliko puta komunicirao.

20:45

Neki drugi Novak - 2:1!

Đoković je na dramatičan način osvojio prvi set, a zatim u drugom postavio stvari na svoje mesto. U prvom gemu je napravio brejk, u drugom ga potvrdio, a zatim bez borbe pustio Ečeverija da se upiše u ovom delu meča. Sada je mnogo lakše, srpski teniser ima set i brejk prednosti!

20:26

KRAJ SETA - 7:6!

Novak Đoković je osvojio prvi set protiv Tomasa Ečeverija, u drugom kolu Rima! Imao je srpski teniser zaostatak u gemovima na početku susreta, zatim je bio u podređenom položaju i tokom taj-brejka, ali je najbolje udarce pronalazio kad je bilo najbitnije.

20:26

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao okršaj Đokovića i Ečeverija u odlučujućem delu seta:

  • 0-1, Ečeveri osvaja poen na Đokovićev servis
  • 0-2, Ečeveri osvaja poen na svoj servis
  • 0-3, Ečeveri osvaja poen na svoj servis
  • 1-3, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 2-3, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3-3, Đoković osvaja poen na Ečeverijev servis
  • 3-4, Ečeveri osvaja poen na svoj servis
  • 3-5, Ečeveri osvaja poen na Đokovićev servis
  • 4-5, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 5-5, Đoković osvaja poen na Ečeverijev servis
  • 6-5, Đoković osvaja poen na Ečeverijev servis
  • 7-5, Đoković osvaja poen na svoj servis i SET!
20:16

TAJ-BREJK - 6:6!

Obojica tenisera su u finišu prvog seta uspeli da osvoje gemove na svoj servis, pa ćemo gledati i taj-brejk. Novak prvi servira!

20:07

Igra se još - 5:5!

Dve set lopte imao je Novak Đoković u gemu koji je Tomas Ečeveri morao da osvoji. Nije uspeo da ih iskoristi srpski teniser pa ćemo gledati dramu u finišu ovog dela susreta.

20:03

Sad je pritisak - 5:4!

Novak Đoković vodi, a neiskusni Ečeveri servira kako bi ostao u prvom setu i produžio ovaj deo meča!

19:50

E, to je Novak Đoković - 4:3!

Bilo je zanimljivo na početku meča, ali kada je Novak Đoković osetio da je Tomas Martin Ečeveri dobro pripremljen, digao je igru na viši nivo. Sredinom prvog seta osvojio je tri gema u nizu, prvi put stigao do prednosti i Argentincu stavio ogroman teret na leđa.

19:45

BREJK - 3:3!

Imao je Argentinac Ečeveri nekoliko prilika da osvoji i treći gem na svoj servis, ali... Nije to baš tako lako kada je Đoković na drugom kraju terena! Novak je uspeo da vrati brejk u meču koji je izuzetnog kvaliteta za drugo kolo Rima.

19:35

Sve mirnije - 2:3!

Na početku susret "sevale" su brejk lopte, a sada ih nema ni na jednoj strani terena. Ečeveri je lako osvojio gem za 3:1, a Đoković je na to uzvratio prvim gemom u kojem rival nije osvojio nijedan poen. Čekamo Novakov brejk i povratak u prvi set!

19:25

Upisuje se Novak - 1:2!

U drugom gemu meča Novak je imao prvu brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. Na semafor se "upisao" tek nakon što je Ečeverija osvojio prva dva gema. Srpski teniser ima brejk zaostatka na početku susreta u drugom kolu Rima.

19:15

Brejk - 0:1!

Nije dobro počelo za Novaka Đokovića! Srpski teniser je već u prvom gemu dopustio Argentincu dve brejk lopte, a Ečeverija je iskoristio drugu i stigao do prednosti već na startu susreta.

19:11

Meč je počeo!

Desetak minuta nakon predviđenog termina, Novak Đoković počinje borbu za još jedan veliki trofej. Srpski teniser prvi servira u drugom kolu Mastersa u Rimu.

18:55

Polovičan učinak!

U toku današnjeg dana dvojica srpskih tenisera već su odigrali svoje mečeve u Rimu. Miomir Kecmanović je poražen od iskusnog Fabija Fonjinija (6:3, 7:6) i završio je takmičenje u drugoj rundi, dok je Laslo Đere pobedon nad Botikom van de Zandšulpom (6:2, 6:4) obezbedio mesto u trećoj rundi i okršaj protiv boljeg iz meča Garin - Pol.

18:40

Naredni protivnik!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov savladao je u prvom kolu turnira u Rimu Stena Vavrinku u dva seta (6:4, 7:6) i tako se nametnuo kao nareni protivnik Novaka Đokovića. Ukoliko srpski teniser pobedi Argentinca na meču koji dočekuje kao veliki favorit, igraće 12. put protiv Dimitrova. Do sada ima 10 pobeda i samo jedan poraz. 

Izvor: Profimedia
18:25

Bez Nadala?!

Španski teniser Rafael Nadal, najbolji igrač na šljaci svih vremena, možda će propustiti i Rolan Garos! On nije igrao nijedan turnir posle Australijan opena, propustio je kompletnu sezonu na zemljanoj podlozi i zbog toga pao na ATP listi, a ni sada se nije dovoljno spreman. Rim će gledati na televiziji, a Pariz... Znamo ko će tamo krenuti po 23. grend slem titulu! 

Izvor: Twitter/printscreen/@vanshv2k
18:10

Đoković se nasmejao!

Kada su ga pitali za Tomasa Ečeverija, Novak Đoković je bio oduševljen Argentincem! Iako ne zna mnogo o njegovoj igri jer nisu često nastupali na istim krajevima sveta, srpski teniser se oduševio jer zna priču o bodovima.

17:55

Prvi protivnik!

Za početak, Novak Đoković će na megdan Tomasu Martinu Ečeveriji, mladom Argentincu koji je veoma zanimljiv zbog svojih objava sa Instagrama. Od kako je osvojio prvi bod na ATP listi Ečeverija prati i računa koliko mu je još potrebno da osvoji kako bi bio bolje plasiran od Đokovića!

Izvor: Instagram/BastienFachan/printscreen
17:40

Novak već zna put!

OVako izgleda kompletan žreb turnira u Rimu, na kojem se Novak Đoković sprema za Pariz. Svi najveći rivali su u drugoj polovini žreba, ali put do titule neće biti lak.

17:30

Dobar dan!

Najbolji teniser sveta počinje pohod na još jednu veliku titulu - u Rimu će mu prvi protivnik biti Tomas Martin Ečeverija, a očekuje se da ovaj susret počne u 19:00 časova. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča u drugom kolu prestižnog turnira.

Ukratko

  • Đoković - Ečeveri 2:0
  • Treće kolo protiv Dimitrova
  • Novak brani titulu
učitaj još +