Tenis

ĐOKOVIĆ HOĆE NA KOSOVO, NAPAO GA MINISTAR! Novak dolazi da krsti decu, digla se velika bura - optužuju da PROVOCIRA

Autor Milutin Vujičić

Srpski teniser Novak Đoković našao se u centru pažnje posle izjave za italijanske medije o dolasku na Kosovo i Metohiju.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je u ovonedeljnom intervjuu za italijanski list "Korijere dela Sera" poručio da želi da se vrati na Kosovo i Metohiju sa suprugom Jelenom kako bi tamo krstio njihovu decu. "Znam da je ta tema veoma osetljiva. Sukob je i dalje prisutan tamo, ne oružani, ali ima tenzije. Ne želim da budem uključen u politiku, ali za svakog Srbina Kosovo i Metohija su u srcu, u centru naše kulture, našeg identiteta, tradicije, religije", kazao je Đoković i ne sluteći da će njegova izjava podići veliku buru u Prištini.

Tamošnji list "Koha Ditore" objavio je vest u kome se navodi da je Đoković "provocirao" pomenutim rečima, na šta je reagovao ministar kulture tzv. Kosova Hajrula Čeku.

"Nema vakcine, nema ulaska", napisao je Čeku na svom Tviteru podsećajući na činjenicu da srpski teniser nije želeo da se vakciniše protiv korona virusa, odnosno da je zbog toga morao da propusti nekoliko značajnih turnira - Australijan open, US Open, Sinsinati, Majami i Montreal.


U međuvremenu je Đoković dobio dozvolu za ulazak i u Sjedinjene Američke Države, a čini se da "kosovski" ministar ne zna ni pravila na teritoriji koju zastupa pošto su još pre godinu dana kosovske vlasti uvele najblaži set mera u okviru kojih je izostalo uslovljavanje vakcinisanjem protiv korona virusa. Prištinski mediji su preneli da odluka znači da od 1. maja 2022. godine nije potrebna potvrda o vakcinaciji.

Dakle, Novak Đoković bi bez ikakvih problema mogao da sa svojom decom i suprugom dođe na Kosovo i Metohiju i ispuni svoju želju, što će verovatno i učiniti čim mu gust raspored otvori "slobodno vreme".