Neočekivano!

VOLIM OLIMPIJAKOS I TOG SRPSKOG TRENERA! Hit izjava poznate teniserke: "Da vam kažem nešto... Ja se njemu divim!"

Autor Dušan Ninković

Jedna od najboljih teniserki sveta oduševljena je trenerskim znanjem, ali i izjavama srpskog stručnjaka.

Izvor: Profimedia

Srpski trener Ivan Jovanović završio je prvu sezonu na klupi Panatinaikosa, a koliko je njegov mandat bio uspešan pokazuju i izjave koje stižu od grčkih sportista. Iako nije uspeo da osvoji titulu u šampionatu Grčke, Jovanović je postao kultna ličnost među navijačima Panatinaikosa, ali i svima onima koji stvarno vole fudbal. Među njima je i poznata teniserka Marija Sakari, koja je oduševljena Srbinom.

Iako inače ne navija za Panatinaikos, sprksi stručnjak Ivan Jovanović je uspeo da ubedi jednu od najboljih teniserki sveta kako je prava osoba za fudbal u njenoj rodnoj zemlji. U opširnom intervjuu koji je dala grčkim medijima pred početak Rolan Garosa, Marija je govorila i o fudbalu, odnosno srpskom treneru koji radi u Grčkoj.

"Ja sam navijačica Olimpijakosa, to svi znaju, ali nisam protiv Panatinaikosa, protiv AEK-a i ostalih. I želim da vam kažem još nešto. Takođe sam veliki navijač Jovanovića, trenera Panatinaikosa u fudbalu, iako su ove godine izgubili prvenstvo. Mnogo ga volim i divim mu se jer priča samo o fudbalu i sportu", rekla je grčka teniserka.

Podsećamo, srpski trener Ivan Jovanović nije uspeo da se domogne šampionske titule jer je njegov Panatinaikos posustao u finišu šampiona, pa je do pehara stigao AEK iz Atine, sa Mijatom Gaćinovićem u timu. Jovanović je na jednoj od poslednjih konferencija u sezoni imao veoma buran monolog o dešavanjima u grčkom fudbalu i skrenuo je pažnju na nepravdu koja je učinjena njegovom timu.

Marija Sakari očigledno detaljno prati situaciju u fudbalskom prvenstvu svoje zemlje, pa joj nisu promakli ni detalji u finišu sezone. Iako joj je trenutno bitnije da bude maksimalno spremna za Rolan Garos, gde je pre dve godine igrala polufinale, morala je da pohvali i srpskog stručnjaka. Inače, Sakari je trenutno osma teniserka na svetu, a najbolji plasman bilo joj je treće mesto na WTA listi.